Skolēnu starptautiskā pieredze Frankofonijas mēneša laikā

Frankofonijas mēneša ietvaros Igaunijas franču valodas asociācija “Apfest” piedāvāja iespēju Latvijas skolām un skolēniem piedalīties Parīzes 2024.gada Vasaras olimpiskajām spēlēm veltītā radošā projektā.

Skolēni tika aicināti izveidot komiksu par tēmu “Asterikss un Obelikss olimpiskajās spēlēs”. Katrs skolēns izvēlējās olimpisko sporta veidu, kurā savu prasmi rāda abi galvenie varoņi.

Kopumā projektā piedalījās 15 skolas no Igaunijas un Latvijas. Esam lepni, ka starp tām ir arī Daugavpils Zinātņu vidusskola, ko pārstāvēja četri vidusskolas skolēni: Tihons Juferovs (10. a klase), kurš izvēlējās triatlonu, Viktorija Kovaļova (10. c klase) izveidoja komiksu par vieglatlētiku, Laura Beķere (11. c klase) pievērsās vingrošanas tēmai un 12. a klases skolniece Anželika Safina savā darbā atspoguļoja tenisa spēli.

Visi darbi tika apkopoti un izveidots komiksu krājums ar Igaunijas un Latvijas skolēnu darbiem “Asterikss un Obelikss olimpiskajās spēlēs”, kuru var apskatīt šeit: https://apfest.ee/bande-dessinee-collaborative-document-final/

Paldies visiem skolēniem par viņu radošo pieeju, idejām, zīmēšanai veltīto laiku un brīnišķīgajiem darbiem!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
franču valodas skolotāja
Jeļena Haritonova