Konference – dāvana skolotājiem profesionālajos svētkos

Konference – dāvana skolotājiem profesionālajos svētkos

    3. oktobrī NVO „Latgales novadnieki” un Centra vidusskola rīkoja XI Daugavpils novadpētniecības konferenci „Skolas un izglītība Daugavpilī no pirmsākumiem līdz mūsdienām”. —–Šis pasākums bija patiesa dāvana visiem pilsētas pedagogiem, sevišķi tiem, kuri savu aktīvo profesionālo karjeru jau beiguši, bet kuru raženais darba mūžs ir pierādījums nesavtīgumam, labestībai, cilvēkmīlestībai un optimismam. Atklājot pasākumu, skolotājus profesionālajos svētkos sveica Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis, Krievu nama vadītāja Geroida Bogdanova, Krievu vēsturiskā kluba priekšsēdētājs Aleksandrs Dmitrijevs. Pasākumu vadīja Centra vidusskolas skolotāja Inna Lobanova un NVO „Latgales novadpētnieki” priekšsēdētājs Oļegs Deņisovs, bet ar referātiem uzstājās gan studenti, gan novadpētnieki.

Daugavpils novadpētniecības kluba priekšsēdētājs Vladimirs Fiļipovs atgādināja klātesošajiem par izglītības nozīmi ikviena cilvēka dzīvē, kā arī aicināja pētīt un saglabāt atmiņas par izcilajiem pedagogiem, par viņu sasniegumiem. Patiesi aizkustinošu un uzmundrinošu stāstu par mūzikas skolotāju Raisu Čapļu pavēstīja Inna Lobanova, bet Iosifs Ročko uzmundrināja ar interesantiem un pamācošiem stāstiem par ebreju izcelsmes pedagogiem Daugavpilī, piemēram, M. Gurviču, Z. Vigdergauzu, B. Sverdlovu. DU studente Inese Ančevska stāstīja par izcilo latviešu valodas skolotāju Jelenu Ančevsku. Tika minēti vēl daudzi citi panākumiem bagāti un skolēnu mīlēti pedagogi, priecēja, ka daži no viņiem bija arī klausītāju rindās. Daugavpils novadpētnieku klubs un Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde viņiem bija sarūpējuši rudens ziedus, bet Centra vidusskolas skolēni priecēja ar muzikālajiem priekšnesumiem.

Paldies Latgales un Daugavpils novadpētnieku sabiedriskajām organizācijām un Centra ģimnāzijai par izzinošo un labestīgo pasākumu!

Uz tikšanos XII Daugavpils novadpētnieciskajā konferencē!

 

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes metodiķe,

vēstures skolotāju MA vadītāja Signita Gabrāne