„Burkānu jampadracis” Sprīdīša mājās!

 05.11.2013.

Š.g. 7.novembrī plkst. 9.30 Daugavpils pilsētas 30.pirmsskolas izglītības iestādes „Sprīdītis” (Tukuma ielā 47a) pirmsskolēni, darbinieki un vecāki aicina ikvienu interesentu piedalīties „Burkānu jampadracī”. —–
Šajā dienā svinēsim visjautrāko Burkāna dzimšanas dienu ar dziesmām, rotaļām un dāvanām, piedalīsimies Burkānpasakas tapšanā, ciemosimies pie Šefpavāra Burkāna virtuvē, kur gatavosim veselīgus salātus no Latvijā audzētiem burkāniem, apmeklēsim radošās darbnīcas, degustēsim garšīgās burkānkotletes, ko piedāvās mūsu virtuves pavāri, apskatīsim zīmējumu izstādi „Latvijas dārzeņi”. Esam paredzējuši plašu aktivitāšu klāstu, lai atzīmētu Globālo Ekoskolu Rīcības dienu. Sprīdīša pirmskolā mēs visi kopīgi darbosimies un pievērsīsim sabiedrības uzmanību.
Kā stāsta Ekoskolas Ekopadomes koordinatore Anita, šī ir iestādes pirmā kopīgā Rīcības diena, ko vēlas atzīmēt no visas sirds, lai tā ilgi paliktu atmiņā. Visi mūsu bērni ar lielu prieku ir gatavi Rīcības dienai.
„Burkānu jampadracī” ar lieliskām dāvanām piedalīsies dārzeņu izplatītājs Latvijā „Ezerkauliņi”.
Mūsu pasākums ir daļa no Starptautiskas akcijas, jo 7.novembris – Starptautiskā Ekoskolu Rīcības diena, kurā skolēni un jaunieši visā pasaulē aicina un iedvesmo sabiedrību pārmaiņām aktuālos vides jautājumos.
Latvijā Rīcības dienas notiks no 4.novembra līdz 8.novembrim, kad vairāk nekā 100 Ekoskolas visā Latvijā aicinās sabiedrību veikt videi draudzīgas aktivitātes, kurās aicināts piedalīties ikviens interesents.
Pirmā globālā Rīcības diena notika pērn, un tajā piedalījās 35 valstis, 1037 skolas un vairāk nekā pusmiljons dalībnieki no visas pasaules. Latvijā Rīcības dienā piedalījās 106 izglītības iestādes un vairāk nekā 25 tūkstoši skolēnu no visas valsts, ļaujot Ekoskolām no Latvijas iegūt godpilno otro vietu Rīcības dienas aktivitātē.
Stāsti, video un attēli no visas pasaules tika publicēti starptautiskajā Ekoskolu programmas mājas lapā: www.eco-schools.org/wda
Rīcības dienu organizators Latvijā – Vides izglītības fonds – savā paspārnē pulcē vairāk nekā 140 izglītības iestādes, t.sk., pirmsskolas izglītības iestādes, jauniešu centri, skolas un augstskolas. Ekoskolu programma pasaulē darbojas 55 valstīs, tajā iesaistījušies teju 45 tūkstoši skolu un augstskolu un 13 miljoni skolēnu. Ikviena skola var brīvprātīgi pievienoties Ekoskolu saimei, veicot videi un ilgtspējas principiem atbilstošas rīcības, vairāk informācijas – www.videsfonds.lv
Latvijas globālās rīcības dienas mājaslapa: www.draugiem.lv/ricibas diena
Pasākumu informatīvi atbalsta draugiem.lv un portāls mamamuntetiem.lv

Aicinājums piedalīties RicibasDiena7pii.PDF 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
30.pirmsskolas izglītības iestādes
ekopadomes koordinatore
Anita Regža
t. 65430291