Ceļā uz Ziemassvētkiem

 03.12.2013.

Šī gada 2.decembrī Daugavpils pilsētas 14.pirmsskolas izglītības iestādes aktu zālē pulcējās iestādes audzēkņi un pedagogi, lai aizsāktu Ziemassvētku gaidīšanas ceļu ar pirmās sveces iedegšanu Adventa vainagā.—–
Pasakaino uzvedumu atklāja Jāņtārpiņu deja ar mirgojošām gaismiņām. Lai padarītu Ziemassvētku gaidīšanas laiku gaišāku, atjautīgie „jāņtārpiņi” (skolotājas V.Solovjova, A.Vasilāne, N.Sidorova, A.Kisļaka) ar čiekuriem un piparkūkām izrotāja Adventa galveno atribūtu – vainagu. Viņi iepazīstināja bērnus ar vainaga formas un krāsas nozīmi, atklāja sveču noslēpumus, pastāstīja par Ziemassvētku gaidīšanas laikā darāmajiem darbiem.
Arī bērni bija iepriekš pastrādājuši, un, lai šajā laikā gaismas netrūktu, sameistaroja „novēlējumu bumbiņas” – spilgtas vēlējumu atklātnītes, kuras līdz svētkiem rotās iestādes gaiteņus un priecēs bērnus un pieaugušos.
Aizdegt pirmo svecīti Adventa vainagā „jāņtārpiņi” uzticēja iestādes vadītājai A.Rostovai. Sveces aizkustinošajā mirdzumā vadītāja atgādināja bērniem, ka Ziemassvētkos brīnumi notiks, ja vien bērni šajā klusajā laikā būs draudzīgi un izpalīdzīgi. Pieaugušos viņa aicināja atrast laiku ieskatīties sevī un atvērt sirdis labestībai, pateicībai, mieram un saticībai.

Nāc drīzāk, Ziemassvētku nakts,
Tu, burve tumši zilā,
Virs mājām Tavi eņģeļi
Jau svētot spārnus cilā.
(Kornēlija Apškrūma)

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
14.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
J.Smuļko