Ziemassvētku gaidīšanas laiks „Zīļukā”

 12.12.2013.

Ir Ziemassvētku gaidīšanas laiks, kas saistās gan ar baltu sniegu un klusām pārdomām sveces gaismā, gan ar pārsteiguma un prieka brīžiem. Arī Daugavpils pilsētas 26.pirmsskolas izglītības iestādes bērni Adventes kalendārā skaita dienas līdz Ziemassvētkiem un priecājas gan par klusām un darbīgām, gan par pārsteigumu pilnām dienām.—–
Mūsu bērniem 11.decembra diena bija piedzīvojumiem, iespaidiem un pārsteigumiem pilna. Rīta cēlienā skolotājas un bērni no piecām vecākajām grupām devās uz Daugavpils Kultūras pili, kur noskatījās Daugavpils Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” muzikālo uzvedumu „Princese Ziemassvētkos”. Apburošajā koncertuzvedumā bērni pārdzīvoja kopā ar lugas varoņiem, dziedāja līdzi dziesmām un vēroja jaukās dejas krāšņajos kostīmos. Atpakaļceļā uz pirmsskolas iestādi un vēl pēc tam bērni ar sajūsmu dalījās iespaidos par redzēto! Paldies centram „Jaunība” par sagādāto prieku!
Tās pašas dienas pēcpusdienā bērnus gaidīja vēl viens pārsteigums. Mūsu iestādē ieradās biedrības „Rīcība” brīvprātīgie un sniedza jauku koncertu. Ciemos pie bērniem bija ieradies Baltais lācis ar saviem draugiem – Sarkangalvīti, Buratino,Brēmenes muzikantiem, Mašu no pasakas „Maša un lācis” un Pelnrušķīti. Pasaku varoņi dziedāja dziesmas un gāja ar bērniem rotaļās. Tas sagādāja tik daudz prieka! Turklāt koncerta noslēgumā iestādes bērni saņēma biedrības „Rīcība” sarūpētās dāvanas. Bērnu actiņas mirdzēja priekā par jaukajām un bagātīgajām dāvanu paciņām, kurās bija gan saldumi un rotaļlietas, gan kancelejas piederumi, gan matu rotas meitenēm, gan mašīnas zēniem un daudz citu interesantu un noderīgu lietu. Bērnu vārdā sakām lielu paldies biedrības „Rīcība” izpilddirektorei R.Volkovai un brīvprātīgajiem par atsaucību un atbalstu!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
26.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
I.Petkeviča