Ciemos pie Jaroslava Gudrā

 14.12.2013.

Jau kļuvis par tradīciju decembra vidū rīkot tikšanās Daugavpils 16.vidusskolā svētkos „Наум грамотник”. Tieši šajā laikā senajā Krievijā sākās mācību gads.
12.decembrī 6.klašu izglītojamie apmeklēja „Jaroslava Gudrā skolas” radošo darbnīcu.—– Bija novadītas dažas stundas: vēstures, rakstītprasmes, rokdarbu, matemātikas, etiķetes un atkārtojuma stundas. Visi uzdevumi bija ļoti interesanti un diezgan sarežģīti, piemēram: „Cik centimetru ir verstī”, „Kas ir garuma mērs – sprīdis”? Jā, ar senajiem garuma mēriem bija jātiek galā bez kalkulatora! Visiem ļoti patika vēstures stunda, jo 6.klases izglītojamie smēlās zināšanas par kņazu Jaroslavu, iepazinās arī ar krievu uzvedības etiķeti, uzzināja par tērpu detaļām. Ar rokdarbiem aizrāvās gan zēni, gan meitenes. Visi dalībnieki saņēma saldās balvas un bija ļoti gandarīti.
Paldies Daugavpils 16.vidusskolas skolotājām Žannai Ugarenko, Allai Požarskai, Valentīnai Lipkovičai, Svetlanai Zarjanovai, Tatjanai Soldatjonokai un Lilijai Grakovai par pasākuma organizēšanu un vadīšanu!

Informāciju sagatavoja:
Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes
izglītības metodiķe
Marija Žilinska
t.65432102