Meistarklase „Rokdarbu tehnikas – adīšana”

 16.12.2013.

Š.g. 11.decembrī Daugavpils pilsētas 1.pirmsskolas izglītības iestādē tika vadīta meistarklase „Rokdarbu tehnikas – adīšana” pilsētas pirmsskolas izglītības skolotājām. —–
Meistarklases sākumā iestādes vadītājas vietniece Kristīna Ivancova sniedza teorētisko informāciju par adīšanas vēsturi un darba drošības pamatiem, kas ir jāievēro, adot vai tamborējot.
Meistarklasē dalījās savā pieredzē Daugavpils Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” adīšanas pulciņa skolotāja Ņina Ņaginska, kura rādīja dažādus paņēmienus, kā var darboties ar diegiem, tos aptinot ap formu vai stiepli, kā pīt pīnes un adīt bez adāmadatām.
Pieredzē dalījās arī Daugavpils pilsētas 1.pirmsskolas izglītības iestādes pirmsskolas skolotāja Svetlana Putāne, kura mācīja skolotājas aptamborēt lodi un papildināt tās ar dažādām detaļām. No lodēm var veidot putniņus, mārītes, sniegavīrus, ogas, augļus u.t.t.
Meistarklases laikā pilsētas pedagogi varēja aplūkot Daugavpils pilsētas 1.pirmsskolas izglītības iestādes pedagogu pašgatavotās adītās rotaļlietas un metodiskos materiālus.

Ieskats izstādes darbos Meistarklase.pdf 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
1.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Kristīna Ivancova