Paliec sveika, Ābecīte!

24.02.2014.

„Paliec sveika, Ābecīte!” – šos vārdus Daugavpils 3.vidusskolā pirmklasnieki 21.februārī lepni veltīja savai pirmajai grāmatai, jo skolā notika Ābeces svētki. Pirmklasniekiem bija daudz viesu – vecāki, vecvecāki, draugi, skolas administrācijas pārstāvji, skolotājas, ar kurām kopsolī bērni gatavojās šim svinīgajam notikumam.—–
Kopš septembra 1.klases skolēni čakli mācījās lasīt zilbes, likt tās kopā vārdos un no vārdiem virknēt teikumus. Bērni pirmās gudrības apguva no savām uzticīgajām „draudzenēm – ābecītes „Zīle” un „АБЭВЭГЭДЭЙКA”. Viņiem palīdzēja skolotājas I.Miloslavska, I.Garā, A.Giptere un Ļ.Zaharova. Kaut gan pirmās lasītprasmes iemaņas mūsdienās tiek apgūtas jau pirmsskolas izglītības iestādē, par lasīšanas nepieciešamību ikdienā bērni pārliecinās, sākot patstāvīgas skolas gaitas.
Pirms pasākuma visi bija rūpīgi gatavojušies, lai svētki izdotos godam: mācījušies dzejoļus, dziesmas, krāsojuši burtus, gatavojuši burtu vainadziņus, veidojuši savu burtiņu, izmantojot dažādus materiālus – papīru, plastiku, koku, audumu, dabas materiālus. Jauko burtu izstāde ir apskatāma skolas foajē.
Dažādās spēlēs un uzdevumos noskaidrojām, vai 1.klases skolēni patiešām zina visus latviešu un krievu alfabēta burtiņus, vai prot tos savirknēt vārdos un teikumos. Skolēni, darbojoties grupās, rādīja, ko māk, skaitīja dzejolīšus, spēlēja teātri, dziedāja skanīgas dziesmas, minēja mīklas.
Svētku izskaņā skolas direktors katram skolēnam izsniedza sertifikātu ar apliecinājumu, ka pirmklasnieks zina visus burtus un ir pilntiesīgs to lietotājs. Pirmklasnieku vecāki savā uzrunā pateicās skolotājām par ieguldījumu skolēnu attīstībā, bet bērniem novēlēja turpināt cītīgu darbu pie iegūtās zināšanu bagāžas papildināšanas un pasniedza „ABC” kliņģeri.
Katram dalībniekam, gatavojoties šim pasākumam, bija gan uztraukums, gan prieks, gan atbildība, lai labi veiktu visu uzdoto!
Mazie saka visiem lielu PALDIES un ir ļoti, ļoti priecīgi par saldo pārsteigumu un jaukajiem vēlējumiem. Kopā mums viss izdevās!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 3.vidusskolas
sākumskolas skolotāju MK