„Profesiju dienās skolēniem” Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolnieks Anrijs Djatkovičs iepazīstas ar farmācijas tehnologa profesiju AS „Grindeks”

06.03.2014.

„Profesiju dienas skolēniem” uzņēmums „Grindeks” rīko jau piekto gadu, un jauniešu interese par ķīmiju un farmāciju turpina pieaugt. Šogad dalībai projektā bija pieteikušies 111 vidusskolēni no 28 Latvijas pilsētām un novadiem. Izvērtējot atsūtītās pieteikuma vēstules, uzņēmums aicinājis projektā piedalīties 40 jauniešus.—–
5.martā AS „Grindeks” viesojās Daugavpils Valsts ģimnāzijas 12.klases skolnieks Anrijs Djatkovičs, kurš „Profesiju dienas skolēniem” ietvaros iepazinās ar farmācijas tehnologa profesiju Gatavo zāļu formu ražošanas nodaļā.
Savā pieteikuma vēstulē Anrijs rakstīja, ka ķīmija viņu interesē jau no 7.klases un viņu aizrauj pētnieciskā darbība laboratorijās, nosakot vielu ķīmisko sastāvu un savienojumus. Anrijs ir izstrādājis zinātniski pētniecisko darbu par ķīmiskā sastāva noteikšanu tabakas dūmos. Papildu skolas programmai, Anrijs ir ieguvis sertifikātu par Latvijas Universitātes Jauno mediķu skolas absolvēšanu 2013.gadā un šogad iesaistījies tālmācības kursos, kurus piedāvā Rīgas Stradiņu universitāte. Piedaloties šajā projektā, Anrijs vēlas iepazīties farmaceitisko vielu pētniecību, izstrādi un ražošanu.
Vērtējot uzņēmumā „Grindeks” gūtos iespaidus, Anrijs uzsvēra, ka diena pagājusi ātri un viņš uzzinājis daudz ko jaunu: „Bija ļoti interesanti klātienē iepazīt zāļu ražošanu. Redzēju, kā no aktīvās vielas pamazām rodas gatavā zāļu forma, un kā šī procesa ietvaros notiek dažādas darbības, piemēram, zāļu apvalkošana, svēršana, dokumentēšana. Sapratu, ka farmācijas tehnologs tiešām ir cilvēks, kurš atbild par daudzu un dažādu procesu organizēšanu zāļu ražošanā, un, ka šajā darbā un zāļu ražošanā vispār ļoti liela nozīme ir kvalitātes kontrolei un tā tiek veikta pilnīgi visos zāļu izgatavošanas posmos, sākot no izejvielām līdz pat iepakošanai.”

„Grindeks” Gatavo zāļu formu ražošanas nodaļas farmācijas tehnoloģe Ina Zelčāne: „Iepazīstināju Anriju ar mūsu ražotni un iekārtām. Noskaidrojām, kādas gatavo zāļu formas ar kādām tehnoloģijām pie mums tiek ražotas. Man prieks, ka Anrijs ir ļoti daudzpusīgs un mērķtiecīgs jaunietis, un es ļoti ceru, ka šī diena viņam palīdzēs labāk saprast, kādu studiju virzienu izvēlēties pēc skolas beigšanas, un ar kuru no viņa daudzajām interešu jomām saistīt savu nākotnes profesiju.”
„Profesiju dienas skolēniem” ir īpaši uz karjeru ķīmijas un farmācijas nozarē orientēts projekts, kuru organizē „Grindeks”, un kas šogad norisinās no 5.februāra līdz 5.martam. Projekta laikā „Grindeks” piedāvā iepazīt desmit ar farmācijas nozari saistītas profesijas.

Par „Grindeks”
„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Koncernā strādā 1002 darbinieki. 72% darbinieku ir augstākā izglītība.
„Grindeks” sadarbība ar Latvijas izglītības iestādēm turpinās jau daudzus gadus, un 2013.gadā vien mācību praksi „Grindeks” izgāja 99 studenti.
Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv
Sekojiet uzņēmuma informācijai:
Twitter.com/AS_Grindeks; Twitter.com/AO_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; www.draugiem.lv/grindeks

Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: +371 67083370; +371 29256012
Fakss: +371 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv