Franču dziesmas svētki

13.03.2014.

Gēte rakstīja „Kurš nezina svešvalodas, tas nevar saprātīgi domāt arī savā dzimtajā valodā”. Tagad skolēniem ir iespējas apgūt vairākas svešvalodas, tai skaitā arī franču valodu. Mūsu pilsētā par tradīciju ir kļuvis franču dziesmu konkurss, kuru 5.martā organizēja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde.—–
Konkursā piedalījās skolēni no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils 3.vidusskolas un 9.vidusskolas.Konkursa sākumā uzstājās Daugavpils 3.vidusskolas ansamblis, kuru vada skolotāja Maruta Veličko.
Izglītības pārvaldes metodiķe Marija Žilinska novēlēja visiem konkursa dalībniekiem veiksmi un iedvesmu.
Konkursa 18 priekšnesumi neatstāja vienaldzīgus ne pašus dalībniekus, ne skolotājus, ne viesus – DU studentus – un žūriju. Konkursu vērtēja kompetenta žūrija: franču valodas pasniedzējs Sergejs Poļanskis, pasniedzējs no Francijas – Polins Le Bots un skolotāji.
Konkursu vadīja Daugavpils 3.vidusskolas skolēni Veronika Saviča un Aleksejs Radionovs.
Balvas uzvarētāji saņems Franču valodas nedēļas noslēguma pasākumā.
Lielu paldies gribas teikt franču valodas skolotājām Jeļenai Smuļko ( Daugavpils 3.vidusskola), Ludmilai Čirkstei (Daugavpils 9.vidusskola), Inārai Kuharonokai (Daugavpils Valsts ģimnāzija) par skolēnu sagatavošanu konkursam un organizatoriem – Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 3.vidusskolas
skolnieces
Viktorija Vasiļjeva (10.klase) un
Anastasija Platkova (12.klase)