Seminārs pirmsskolas mūzikas skolotājiem

25.03.2014.

Š.g. 21.martā Daugavpils pilsētas 12.pirmsskolas izglītības iestādē notika seminārs „Bērnu mūzikas instrumentu spēles apmācības metodes un paņēmieni mūzikas nodarbību laikā”.—–
Mūzika ir tas mākslas veids, kurš iedarbojas uz bērnu jau no pirmajiem dzīves mēnešiem un pat vēl agrāk – vēl tad, kad bērniņš atrodas māmiņas vēderā.
Ir pierādīts, ka muzicēšana jau īsā laikā ietekmē bērnu domāšanas, intelektuālo spēju, atmiņas un pozitīvo emociju attīstību, muzikālā darbība pozitīvi ietekmē arī bērnu uzvedību.
Ne katrs bērns var atraisīties dziedāšanā vai kustībā, taču visiem bērniem patīk pieskarties instrumentiem. Tiklīdz mazulis spēj saturēt rokās grabuli, var teikt, ka viņš jau spēlē savu pirmo mūzikas instrumentu.
Mūzikas instrumenti bērniem vienmēr ir neparasti saistoši, brīnumaini priekšmeti, un bērni ļoti vēlas tos spēlēt. Mazam bērnam mūzikas instruments ir mūzikas simbols, bet tas, kurš prot to spēlēt – gandrīz burvis. Kļūt pašam par tādu burvi bērniem palīdz pirmsskolas mūzikas skolotājas.
12.pirmsskolas mūzikas skolotāja Irina Kožokara dalījās ar kolēģēm savā darba pieredzē: ar kādām metodēm un paņēmieniem var veiksmīgi un bērniem saistoši mācīt spēlēt mūzikas instrumentus nodarbību laikā. Skolotājas varēja vērot sagatavošanas grupas bērnu nodarbību „Nošu pasaulē”. Pēc nodarbības notika apspriešana, skolotājas izteica pateicību par lietderīgu un aizraujošu nodarbību, kā arī dalījās savā darba pieredzē.
Tad visi varēja iepazīties ar pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu materiāliem izstādē „Muzikāli didaktiskās rotaļas mūzikas instrumentu spēles apguvei”.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
12.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Svetlana Špandaruka