AIESEC – iespēja valodu apguvē

03.04.2014.

AIESEC ir lielākā nekomerciālā starptautiskā studentu organizācija pasaulē, kura nodarbojas ar studentu profesionālo apmaiņu, kā arī ar sabiedrības un jauniešu attīstības projektu realizēšanu. Mūsu filiāles atrodas vairāk nekā 120 valstīs, un mūsu biedru skaits sasniedz 860 000 cilvēku. AIESEC fundamentālie principi ir angļu valodas popularizēšana, līdera spēju un talantu attīstīšana jaunatnes vidū, dažādu kultūru un tautu savstarpējās komunikācijas dibināšana.—–
Šogad, sākot no maija, startē kārtējā AIESEC GCDP (Global Community Development Program) apmaiņas programma, kuras mērķis ir iesaistīt ārzemju studentus dažādos attīstības, dabas aizsardzības un izglītības projektos visā pasaulē, ieskaitot Latviju. Kā AIESEC filiāles pārstāvji Latvijā, šovasar mēs plānojam iesaistīt ārzemju studentus Latvijas attīstības un izglītības programmās uz brīvprātības pamatiem. Šogad GCDP projekta galvenais virziens ir angļu valodas popularizēšana jaunatnes vidū.
Šobrīd mēs meklējam sadarbības partnerus Latvijas NVO un izglītības iestādēs. Mēs uzskatām, ka mūsu sadarbība nāks par labu Latvijas skolēniem, kuri iegūs unikālu iespēju komunicēt ar citu valstu, kultūru un tautu pārstāvjiem, kā arī varēs pilnveidot savas angļu valodas zināšanas un pielietot tās praksē.
Katru gadu GCDP programmas ietvaros AIESEC sūta ap 36000 brīvprātīgo, kuri nodarbojas ar angļu valodas pasniegšanu vairāk nekā 80 valstīs. Piemēram, Ukrainā katru gadu AIESEC realizētā apmaiņā piedalās 5000 ārzemju brīvprātīgo, kuri māca bērniem angļu valodu skolās, kā arī vasaras nometnēs. AIESEC filiāles Kolumbijā noslēdza sadarbību ar izglītības ministriju par angļu valodas skolotāju nosūtīšanu uz skolām. Diemžēl pagaidām Latvijas izglītības iestādēm nav nodibināti cieši kontakti ar AIESEC. Sākot no šī gada, mēs plānojam mainīt šo situāciju un sākt izmantot AIESEC potenciālu arī Latvijā. Tieši tāpēc mēs – AIESEC Latvija – piedāvājam sadarbību GCDP programmas ietvaros.
GCDP projekta ietvaros AIESEC uzņemas atrast jūsu izglītības iestādei brīvprātīgos ārzemju studentus, kuri nodarbosies ar angļu valodas pasniegšanu. AIESEC uzņemas visu ar brīvprātīgo piesaistes darbu saistīto atlases procesu un brīvprātīgo nogādāšanu Latvijā. Izglītības iestāde pati nosaka brīvprātīgo atlases kritērijus un pēc vēlēšanās var uzņemties darba interviju realizēšanu. AIESEC uzņemas pilnu atbildību par brīvprātīgajiem ārpus projekta norises laika. Sakarā ar to, ka AIESEC ir starptautiska studentu organizācija, visi mūsu brīvprātīgie ir studenti vecumā no 18 līdz 30 gadiem.
No jūsu puses mēs sagaidām vismaz divu ārzemju brīvprātīgo pieņemšanu: apmešanās vietas un ēdināšanas nodrošināšanu brīvprātīgajiem projekta norises laikā. Projektam GCDP ietvaros, kurā ir iesaistīti brīvprātīgie, ir jābūt vismaz trīs nedēļas garam, tas nozīmē, ka katram apmaiņas programmas dalībniekam ir jānostrādā vismaz trīs nedēļas.

Par AIESEC ParAIESEC.pdf

Studentu organizācijas AIESEC Latvija pārstāvis,
atbildīgais par GCDP programmu
Romāns Romašenoks
romansgcdp@gmail.com
t. 26488635
https://www.facebook.com/AIESEC.Latvia?fref=ts