Radošā videokonkursa „Es protu vācu valodu” rezultāti

14.04.2014.

Lai rosinātu Latgales reģiona iedzīvotāju interesi par vācu valodu un kultūru, Vācu kultūras pavasara ietvaros Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs (RVTC) aicināja jauniešus un pieaugušos veidot īsfilmas.—–Radošajam videokonkursam „Es protu vācu valodu“ („IchkannDeutsch”) bija iesniegti 5 darbi, ar kuriem var iepazīties RVTC vietnē www.facebook.com – RFZ Daugavpils. Filmās konkursanti dalās savos dzīves sapņos, nākotnes plānos, kā arī stāsta par vācu tautas tradīcijām.
Vācu kultūras pavasara Daugavpilī noslēguma pasākumā š.g. 11.aprīlī viesnīcas „Park Hotel „Latgola”” restorānā „Plaza” tika sumināti konkursa laureāti un balvu ieguvēji. Balvas videokonkursam „Es protu vācu valodu“ nodrošināja Vācijas vēstniecība Rīgā, Gētes institūts Rīgā, Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienests (DAAD) un Sociālo brīvprātīgo biedrība „ODIN/VITA”.
Par labāko darbu žūrija izvēlējās Daugavpils Mūzikas vidusskolas skolēnu komandas „Musiker” filmu „Musik. Sprache. Kultur”. Kā secināja viens no žūrijas locekļiem, DU DMF Informātikas katedras Multimediju centra datorgrafiķis, Mg.sc. comp. Vasilijs Šilovs: „Klasika uzvarēja ar līdz galam novesto domu.” Skaistas tumši zilas somas ar uzrakstu „Deutsch macht Spaß!” konkursa laureātiem pasniedza Daugavpils studijas „Dautkom–TV” TV un kinoproducente Olga Repina kopā ar konkursa žūrijas locekli Vasiliju Šilovu.
Savukārt publisko simpātiju balvas uzvarētājus noteica www.facebook.com lietotāji. Publisko simpātiju balvu saņēma Preiļu Valsts ģimnāzijas komanda „PVG” un Dagdas vidusskolas komanda „Dzirkstelītes”. Katrai komandai tika dāvināta biedrības „ODIN/VITA” Eiropas brīvprātīgo izstrādāta galda spēle vācu valodā „Bleibin Bewegung” („Turpini kustēties”).
Pārējie konkursa dalībnieki saņems pateicību par aktīvu līdzdalību.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Universitātes
Humanitārās fakultātes
Reģionālā vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra
vadītājas p. i.
Nataļja Demjaņenko