Teātra nedēļa „Ciemos pie pasaciņas”

14.04.2014.

Daugavpils pilsētas 4.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē no 7.aprīļa līdz 11.aprīlim valdīja ļoti radoša, mākslinieciska un teatrāla gaisotne. Tika organizētas jau par tradīciju kļuvušās „Teātra dienas”.—– Savas brīnišķīgās izrādes skatītājiem piedāvāja jaunākās grupas bērni ar uzvedumu „Vecīša cimdiņš” krievu valodā, vidējās grupas bērni iepriecināja ar izrādi „Kas teica ņau” bilingvāli, vecākās grupas bērni atgādināja notikumus par „Trīs sivēntiņiem” latviešu valodā, ar sagatavošanas grupas bērniem devāmies piedzīvojumos ar pasaku „Suņuks un čiekurs” latviešu valodā.
Bērni ar lielu prieku un aizrautību gatavojās šim pasākumam: iestudēja izrādes, iejutās dažādās lomās caur monologiem un dialogiem gan krievu, gan latviešu valodā, mācījās jaunas dziesmas un apguva jaunas dejas. Teātris bērniem rada spilgtas pozitīvi emocionālas jūtas.
Teatrālā darbība bērniem attīsta saskarsmes kultūru, runu, fantāziju, intonāciju, muzikalitāti, sadarbības prasmes, emocionālo sfēru, ļaujot bērniem vispusīgi attīstīties, būt drošākiem un radošākiem. Izspēlējot dažādus sižetus, bērni mācās būt drosmīgi, labsirdīgi, draudzīgi, līdzjūtīgi un izpalīdzīgi.
Gatavojoties priekšnesumiem, katra grupa ieguldīja lielu darbu, radošu sparu un izdomu izrāžu tapšanā. Sadarbojoties ar vecākiem, jaunajiem aktieriem tapa tērpi un dekorācijas izrādēm.
Paldies grupu skolotājām, vecākiem, bērniem par emocionāli pozitīvu lādiņu!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Lilita Pudāne