Daugavpils Universitātē notiks populārās mūzikas koncerts

17.04.2014.

Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultāte aicina š.g. 22.aprīlī plkst. 17.30 Mūzikas un mākslu fakultātes (MMF) kamerzālē (Saules ielā 1/3) visus interesentus uz Populārās mūzikas koncertu.—–

Kopš viduslaikiem Eiropas kultūrā populārā mūzika vienmēr pastāvējusi. Tā mainījās laika gaitā, bet nemainījās savā būtībā: vienkāršībā un pieejamībā. Šodien pasaulē par populāro mūziku (izklaides mūziku) dažreiz uzskata ne tikai estrādes dziesmas vai hītparādes grāvējus, bet arī operu ārijas slaveno dziedoņu priekšnesumā. Iemesls – visi labi pazīst šos skaņdarbus vai arī izpildītājus un labprāt apmeklē šo mākslinieku koncertus, pērk skaņu ierakstus. Populāri var būt gan klasiskās mūzikas skaņdarbi, gan džeza melodijas, mūziklu, estrādes dziesmas, šlāģeri, ziņģes un tautasdziesmas.

Jau septītoto gadu Lieldienu izskaņā Mūzikas un mākslu fakultātē notiek Populārās mūzikas koncerts. Šajā reizē skanēs galvenokārt 20.gadsimta komponistu Džordža Geršvina, Sergeja Slominska, Jevgenija Derbenko, Astora Pjacollas un citu autoru instrumentāli un vokāli skaņdarbi balsij, klavierēm, saksofonam un citiem instrumentiem. Kopā ar mūsdienu akadēmiskās, populārās un džeza mūzikas komponistu skaņdarbiem baudīsim arī latviešu tautas melodijas.

Būsiet mīļi gaidīti!

Papildu informācija:
Mūzikas un mākslu fakultāte
Dr. art. Ēvalds Daugulis
evalds.daugulis@du.lv