Lieldieniņa, Lieldieniņa, ko tu mums atnesi…

23.04.2014.

Šī gada 22.aprīlī Daugavpils pilsētas 12.pirmsskolas izglītības iestādes mūzikas zālē valdīja liela rosība – bērni sapulcējās Lieldienu izpriecām un gaidīja Lieldienu zaķi ar raibām olām.—–
Bet Lieldienu zaķis nebija vienīgais ciemiņš, kas ieradās apsveikt bērnus. Pie „Mēnestiņa” un „Ausmiņas” grupas bērniem ciemojās čaklā Bite, kura pacienāja bērnus ar dzērvenēm, lai vaigi būtu sārti un bērni būtu veseli. Arī Ežuks steidzās pie bērniem, jo viņam, guļot ziemas miegu, jau beigušies visi krājumi, turklāt Ezis kāroja pēc Lieldienu cienasta, kuru likt savai ģimenei uz svētku galda. Vistiņa visas olas bija atdevusi Lieldienu zaķim, kuru visi centās sasaukt. Beidzot zaķis bija klāt ar lielu grozu, tomēr uzreiz bērni pie Lieldienu olām netika – Zaķis vēl visus nopēra ar pūpoliem, lai būtu veseli, un noklausījās dziesmas un dzejoļus par Lieldienām. Zaķis pastāstīja par Lieldienu ticējumiem un aicināja bērnus piedalīties jautrajās kustību aktivitātēs, un tikai izpriecu beigās Zaķis uzdeva bērniem izpildīt vissvarīgāko darbu – apēst olu, bet noteikti ar sāli, lai viņi visu gadu nemelotu un būtu apaļi kā ola.
Pie „Laimītes” un „Jumīša” grupas bērniem ciemojās Varde, Cīrulis, Vistiņa un, protams, Lieldienu zaķis. Saimniece bija savākusi savus saimes bērnus uz svētkiem, taču negaidīti ieradās Varde, kuru uzmodināja bērnu dziesma. Un arī Cīrulis bija klāt. Šie ciemiņi paguva sastrīdēties par to, kam piederēs milzīgā ola, kas īstenībā bija tikai gaisa balons, kurš strīda laikā pārsprāga. Tad Varde devās meklēt zaķi un īstās olas, bet Cīrulis aicināja bērnus rotaļā, atkārtoja kopā ar bērniem ticējumus un sagaidīja Vistu un Zaķi. Vēl skanēja dziesmas, dzejoļi un bērni piedalījās atrakcijās: olas pārnesa karotē, ripināja ar nūju un dancināja. Tad zaķis izdalīja visiem olas un bērni devās uz grupu ēst Lieldienu cienastu.
Lieldienas patiešām izdevās priecīgas un saulainas!

Informāciju sagatavoja
Daugavpils pilsētas
12.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Svetlana Špandaruka