Dzejas saule lietainā dienā …

10.05.2014.

8. maijs bija lietaina un pavasarīgi drēgna diena. Taču ne Daugavpils 10.vidusskolas 2.klašu skolēniem. Svinīgi noskaņoti, saposušies viņi pulcējās aktu zālē – ne jau katru dienu ir iespēja tikties ar īstu, „dzīvu” dzejnieku – Staņislavu Volodjko. S.Volodjko raksta sirsnīgus, jaukus dzejoļus, labestības pilnas pasakas un mīklas jaunākā skolas vecuma bērniem. Daudziem viņa dzejoļiem vietējie Daugavpils komponisti ir sacerējuši mūziku.—–
Nu jau piecu gadu garumā 2.klašu skolēni tiekas ar mūsu pilsētas dzejnieku. Pirms tikšanās klasēs notiek nopietns sagatavošanās darbs: skolēni iepazīstas ar autora daiļradi, pauž savas emocijas zīmējumos, mācās dziesmas, gatavo pasaku inscenējumus, veido tērpus un citu atribūtiku.
Tikšanās reizē zālē tika skandēti dzejoļi, kuri izteica sajūsmu par pavasara iestāšanos, par mācību gada beigām, par kukaiņiem un zvēriņiem mežā, tika rādītas iestudētās pasakas „Bites un ziedi”, „Zaķis un vāvere”, „Krāsu strīds”. Skolēni nerimās iztaujāt dzejnieku par dzejoļu rakstīšanas procesu: kad uzrakstīts pirmais dzejolis, vai šis darbs ir interesants, cik ilgs laiks vajadzīgs pasakas uzrakstīšanai utt.
Zālē valdīja bērnu un dzejnieka prieks: bērnu prieks par paveikto un dzejnieka prieks, redzot sava darba augļus.
Dzejas, pasaku un mūzikas saule lietainā dienā sasildīja visu klātesošo sirdis.
Paldies 2.klašu audzinātājām Svetlanai Jevstifejevai (2.a), Anželai Iekalnei (2.b), Irinai Žundai (2.c) par ieguldīto darbu skolēnu sagatavošanā pasākumam!
Paldies dzejniekam Staņislavam Volodjko par skaistajām dzejas rindām un uzticību Daugavpils 10.vidusskolai!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 10.vidusskolas
direktores vietniece izglītības jomā
Marija Goģe