Sakām narkotikām „Nē!”

14.05.2014.

Rīgas biedrības „Stop drugs” pārstāvji pastāstīja Daugavpils skolēniem par narkotiku kaitīgumu un biedrības darbību
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde š.g. 12.maijā organizēja pilsētas skolēniem divas diskusijas par narkotiku kaitīgumu. Uz šo pasākumu tika uzaicināti Biedrības „Stop drugs” valdes priekšsēdētājs Sandris Bergmanis un šīs kustības dalībnieki.—– Lekcijas notika Daugavpils Centra vidusskolā un Daugavpils 15.vidusskolā, lai informētu skolēnus, skolotājus, psihologus, sociālos pedagogus, direktoru vietniekus audzināšanas darbā un citus speciālistus par šo mūsdienās aktuālo jautājumu. Auditoriju priekšā uzstājās biedrības „Stop drugs” valdes priekšsēdētājs Sandris Bergmanis un Rīgas 31.vidussskolas skolniece, kura pastāstīja par savu bēdīgo pieredzi pēc vienreizējas „spaisa” lietošanas. Pēc lekcijas katrā skolā izvērtās diskusija, kuras laikā tika uzdoti vairāki jautājumi par šīs kustības darbības rezultātiem, turpmākajiem pasākumiem un narkotiku lietošanas sekām.
Sandris Bergmanis pastāstīja, ka kopš minētās kustības izveides 2013.gada novembrī, šobrīd biedrībā „Stop drugs” ir vairāk nekā 1000 biedru. Šīs sociālās kustības mērķis ir pilnībā izbeigt cilvēku indēšanu un jauniešu ievilināšanu narkotiku atkarībā, likvidējot legālās bodītes, kas tirgo „spaisu”. Kustības dalībniekiem izdevās aktualizēt šo problēmu, kurai varas iestādes ilgu laiku nepievērsa uzmanību. Šā gada aprīlī Saeima pieņēma grozījumus likumā, saskaņā ar kuriem aizliegto vielu tirgošana ir kriminālpārkāpums.
Šī biedrība kopā ar sportiskajām kustībām, īstenojot pret legālajām narkotikām vērstu akciju, jau ir bloķējusi visas zināmās legālo narkotiku tirdzniecības vietas Rīgā, Daugavpilī un citās Latvijas pilsētās. Pēc S.Bergmaņa stāstītā, parasti uz vienu „točku” dodas 5 – 10 biedrības pārstāvji, kam sniegta instruktāža, kā rīkoties. „Mums viss ir ļoti labi organizēts, kā pēc militārās disciplīnas. Pats esmu 14 gadus nostrādājis bruņotajos spēkos, arī valdes locekļi ir no bruņotajiem spēkiem, tāpat biedrībā ir sportisti, disciplinēti cilvēki. Cīņa pret narkotikām notiek mērķtiecīgi, bez haosa,” stāstīja kustības vadītājs.
Pārtraucot legālo narkotiku tirdzniecības vietu darbību, kustība panāks to, ka narkotikas vairs nebūs pilnīgi brīvi pieejamas jebkuram diennakts laikā. Sandris Bergmanis aicināja klātesošos nebūt vienaldzīgiem un nepalikt malā, ziņojot par vietām un personām, kas tirgo „legālās narkotikas”.
Neskatoties uz to, ka Rīgā un Daugavpilī vairs nedarbojas „spaisa” tirgošanas bodes, tomēr, pēc kustības aktīvistu domām, jāturpina izglītot un informēt jauniešus, jālikvidē nelikumīgas tirgošanas vietas un jābūt modriem.
Biedrības „Stop drugs” valdes priekšsēdētājs Bergmanis aicināja visus, kam narkotiku problēma nav vienaldzīga, pievienoties iniciatīvas grupai “Stop Drugs” Daugavpilī.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
Izglītības atbalsta nodaļas vadītāja
Lidija Plavinska
t. 654 07437