Daugavpils skolas veiksmīgi piedalās „Eiropas eksāmenā”

16.05.2014.

9.maijā, Eiropas dienā, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā ikvienam bija sagatavojusi iespēju pārbaudīt zināšanas „Eiropas eksāmenā”. Tas tika izveidots, lai veicinātu ikviena Latvijas iedzīvotāja, īpaši skolēnu, zināšanas par dažādiem ar Eiropas Savienību saistītiem jautājumiem. Piedaloties eksāmenā, varēja iegūt arī vērtīgas balvas. Erudītākajiem skolēniem būs iespēja doties ekskursijā uz Eiropas Savienības sirdi – Beļģiju, bet aktīvākie skolotāji savā īpašumā iegūs planšetdatorus.—–
Tiešsaistē www.esmaja.lv eksāmenā piedalījās skolēni no 283 Latvijas skolām, to starpā bija arī Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja, Vienības pamatskolas un Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolēni. Jaunieši atbildēja uz 30 dažādiem jautājumiem par Eiropas Savienības vēsturi, ekonomiku, pārvaldi un simboliku. Maksimālos 30 punktus ieguva Krievu vidusskolas-liceja skolēni: Diāna Sirnikova (6.b klase), Anna Novosada (7.b klase), Darja Gridasova (8.a klase), Anastasija Artemjeva (9.a klase), Dmitrijs Kokins (11.a klase) un Diāna Matķeviča (11.a klase), Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolniece Tatjana Čornija. 16.maijā mūsu skolēni tika uzaicināti uz Eiropas māju Rīgā, lai piedalītos fināla sacensībās; viņiem līdzi devās arī skolotājas Marina Drozda un Larisa Želve.
„Eiropas eksāmena” fināls mūsu skolēniem izrādījās ļoti veiksmīgs, jo pamatskolu grupā Anna Novosada ieguva I vietu, bet Diāna Sirnikova – II vietu, vidusskolu grupā I vietu ieguva Tatjana Čornija. Apsveicam laureātes un vēlam interesantu ekskursiju uz Briseli!
Vienības pamatskolas rezultāti nebija tik augsti, taču tas nemazināja darbošanās prieku un sniedza jaunas zināšanas un pieredzi, pēc eksāmena atzina skolotāja Inga Sokolova.
Eiropas dienas svinības Latvijā ir jauna tradīcija, taču katru gadu dažādās aktivitātēs jaunieši un skolotāji iesaistās arvien vairāk, tādējādi apliecinot savu eiropeisko identitāti un ieinteresētību Eiropas attīstībā, savukārt, Eiropas Komisija ir dāsna ar uzmundrinājumiem un balvām.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
izglītības metodiķe
Signita Gabrāne