Daugavpils Centra vidusskolas komanda uzvar spēlē ,,Draugs podā vai Kartupeļa dienasgrāmata”

08.09.2014.

Daugavpils Centra vidusskolas sākumskolas skolēnu komanda no šī gada 15.maija piedalījās  spēlē „Draugs podā vai Kartupeļa dienasgrāmata”, kas ir daļa no projekta „Kartupeļu opera”, kurš norisinās programmas ,,Rīga – kultūras galvaspilsēta 2014” ietvaros.—–
Spēle ietvēra reāla kartupeļa audzēšanu podā (katrai komandai vai ģimenei tika piešķirts viens pods ar augsni un viens kartupelis) un virtuāla Kartupeļa profila veidošanu www.kartupelis.lv laika periodā no 2014.gada 15.maija līdz 7.septembrim .
Skolēni, piedaloties šajā projektā, iemācījās sekot līdzi Kartupeļa augšanas procesam un dokumentēt to, atlasīt fotogrāfijas un video, apstrādāt tās un ielādēt Kartupeļa profilā, aprakstīt virtuālajā vidē, pētīt kartupeļus – gan dabā, gan interneta resursos.
Noslēguma pasākums notika 7.septembrī Rīgā, Esplanādē, Kartupeļu brālības Ražas svētkos.
Tajā piedalījās mūsu komandas „Riekstkodis” pārstāvji: 5.a klases skolēni Deniss Ivbulis un Margarita Ceceruka, 5.b klases skolniece Sofija Voronova un kapteine – dabaszinību skolotāja Tatjana Baranovska.
Pasākuma organizatori bija parūpējušies par dažādām aktivitātēm: viktorīnām, kartupeļa drauga izgatavošanu, akmeņu apgleznošanu, spēlēm un citiem pārsteigumiem! Skanīgu šo pasākumu padarīja folkmūziķe Ilga Reizniece un grupa „Pulsa efekts”.
Viens no spēles uzvarētāju noteikšanas kritērijiem bija izaudzēto kartupeļu svars, tāpēc visas komandas uz Ražas novākšanas svētkiem atbrauca ar savu Kartupeli un podu. Kartupeļus izrakām un nosvērām uz vietas. Izrādījās, ka no 1 kartupeļa mums izauga 1,94 kg kartupeļu. Virtuālajā vidē (kartupelis.lv, siena) mums bija 3.vieta topā. Veicot ierakstus, mēs nopelnījām punktus, ko apmainījām pret balvām.
Apbalvošanas ceremonijā uzzinājām, ka esam ierindojušies 1.vietā Latvijas skolu komandu reitingā, tāpēc mēs ieguvām galveno balvu – biļetes uz operu „Kartupeļu ceļojums” un pilnībā apmaksātu ekskursiju uz kādu no Latvijas vietām. Tagad komandai atliek tikai izvēlēties ekskursijas galamērķi un laiku.
Pateicamies skolēnu vecākiem par atbalstu un projekta organizatoriem – Kartupeļu brālības komandai – par atsaucību un ieguldīto darbu!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Centra vidusskolas
dabaszinību skolotāja
Tatjana Baranovska