Daugavpils pilsētas 3.pirmsskolas izglītības iestādei – 30 gadi!

02.10.2014.

Septembrī Daugavpils pilsētas 3.pirmsskolas izglītības iestāde svinēja savu 30 gadu jubileju! Tas ir gadu skaits, kuru var vērtēt kā mazu vai lielu, bet tikai retais iebildīs pret apgalvojumu, ka šāds laika periods ir pietiekami nozīmīgs, lai varētu izvērtēt to, kas šajos gados padarīts, acīm skatītu to, kas bijis, un ar prātu uzlūkotu to, kas vēl darāms.—–
Mūsu bērnudārzs tika uzcelts 1984.gadā un 1.septembrī tas vēra savas durvis Jaunās forštadtes mikrorajona bērniem. Rudenī – visbagātākajā un visraženākajā laikā –iestādes jaunās un gaišās telpas pakāpeniski piepildīja bērnu soļi.
Pašlaik iestādē darbojas 12 grupas, un pirmsskolas iestādi apmeklē 230 bērni. Šodien kopā esam 62 darbinieki, kuriem patīk bērni un darbs ar tiem. Trešā daļa kolektīva strādā iestādē vairāk par 20 gadiem, un svinīgajā pasākumā, kurš notika 30.septembrī, saņēma Izglītības pārvaldes Goda rakstus par ilggadēju un apzinīgu darbu.
Šobrīd mēs izvērtējam savas iespējas bilingvālās pieejas īstenošanai pirmsskolā, lai mūsu iestādes bērni apgūtu gan dzimto valodu un kultūru, gan valsts valodas pamatiemaņas un spētu veiksmīgi turpināt izglītību sākumskolā bilingvāli. Šajā mācību gadā mūsu iestādē darbojas divi interešu izglītības pulciņi: „Latviešu tautas dejas un dziesmas” un teātra pulciņš „Pasaku kamoliņš”, kuru vada latviešu valodas skolotāja.
Iestādes jubilejai veltītie pasākumi paliks atmiņā visiem – ciemiņiem, iestādes veterāniem, bērniem un iestādes darbiniekiem! Bērni, protams, atcerēsies jautro Vinniju Pūku un Sivēntiņu, grupām dāvinātajām dāvanām un cienastu no mūsu sadarbības partneriem.
Sirsnīgi pateicamies par atsaucību un sniegto palīdzību svētku organizēšanā AS „Latgales piens”, SIA „Domos”, SIA „Antaris”! Paldies par bērniem uzdāvinātajiem garšīgajiem un veselīgajiem jogurtiem , augļiem un saldajām konfektēm!
Pateicamies arī mūsu bērnu vecākiem par skaistajiem apsveikumiem un darinājumiem!
Jebkurš svētku brīdis ir kā apstāšanās, kā atelpa pirms turpinājuma, kā gaišums, uzklausot tuvu cilvēku, draugu un kolēģu domas un vēlējumus. Paldies visiem par sirsnīgajiem vārdiem un novēlējumiem!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
3pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja
Žanna Stašāne
t.65448940