Pasaules Redzes diena kopā ar Vinniju Pūku

14.10.2014.

Ir tik patīkami redzēt zelta rudens burvīgās krāsas, lūkoties baltajās sniega kupenās, apskatīt tik tikko izdīgušo zālīti un vērot košās vasaras puķes. Laba redze ir pamats tam, lai ikviens no mums varētu saskatīt brīnumskaistās krāsas visa gada garumā. Šogad 9.oktobris bija veltīts Pasaules Redzes dienai, ko tradicionāli atzīmē Daugavpils pilsētas 9.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē.—– 
Šogad šī diena tika atzīmēta ar pasakas „Vinnijs Pūks un viņa draugi” varoņu – Vinnija Pūka, Trusīša un zinošās Pūces – viesošanās mūsu iestādē. Iestādes radošais pedagogu kolektīvs iejutās pasaku varoņu tēlos, piedāvājot rokas leļļu teatralizētu priekšnesumu, lai interesantā veidā pastāstītu bērniem, kā rūpēties par redzi. Iesaistoties dažādās Pūces piedāvātajās aktivitātēs, bērni izzināja labas redzes nosacījumus, redzes nostiprināšanai noderīgus un veselīgus pārtikas produktus, kā arī dziedāja jautras dziesmiņas par Vinniju Pūku un brillēm.
Kā pārsteigums pasaku varoņiem bija katras grupiņas kolektīvi veidotās paštaisītas brilles no dabas materiāliem, ko pasākuma noslēgumā bērni uzdāvināja Trusītim, kurš bija pazaudējis savas brilles. Bērni ne tikai jautri pavadīja laiku ar pasaku varoņiem, bet arī iepriecināja Trusīti un padarīja krāsaināku un skaistāku viņa pasauli. Saudzējiet savu redzi un izbaudiet zelta rudens burvību!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Anita Laurena