Krāsaino smilšu spēļu noskaņojums „Ābelītē”

27.10.2014.

Šobrīd Latvijas dabā ir laiks, kad visas košās krāsas pamazām ieritinās lapu kaudzēs un miglu vālos, lai pavisam drīz paslēptos zem sniega segas… Tagad ir īstais laiks, lai sevi priecētu, spēlējot krāsaino smilšu spēles, izmantojot dabas materiālus un piedzīvojot radīšanas prieku.—–
Darbs ar krāsainajām smiltīm ir viens no dabas vides estētikas radošās darbības virzieniem. Smiltis – vienkāršs un zināms materiāls, savas smalkās uzbūves un struktūras dēļ tas viegli ļaujas radīšanas procesiem.
Krāsaino smilšu spēles rada vēlmi darboties un piedalīties radīšanas procesā, labvēlīgi ietekmē maņu attīstību, stimulē smalko muskulatūru, izsmalcina vērojumu, harmonizē hiperaktivitāti, sniedz emocionālu gandarījumu, palīdz risināt runas problēmas u.t.t.
Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas izglītības iestādē „Ābelīte” pirmsskolas skolotāja J.Grigorjeva organizēja integrētu rotaļnodarbību „Burvīgās rudens krāsas” un piedāvāja iespēju izpaust savu noskaņojumu caur saviem zīmējumiem, radošiem darbiem.
J.Grigorjevas audzēkņiem ļoti patika spēles ar dabas materiāliem un krāsaino smilšu spēles: veidojot darbus plaknē un telpā, bērni ne tikai izzināja smilšu krāsošanas nianses, bet arī guva harmonizācijas pieredzi.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
11. pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
N.Kozireva