Ciemos pie Latgales keramiķiem

 31.10.2014.

Iepazīstinot bērnus ar latviešu tautas tradīcijām un kultūrvēsturisko mantojumu, veicinot interesi par Latvijas kultūras vērtībām un tradīcijām, kas tiek izkoptas Latgales novados, Daugavpils pilsētas 4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes vecākās un sagatavošanas grupas bērni devās ekskursijā uz Daugavpils Māla mākslas centru.—–
Bērniem tika sniegta lieliska iespēja iepazīt dzimtā novada amatus un uzzināt vairāk par podnieku un keramiķu arodu. Bērni iepazinās ar Latgales kultūras mantojumu – podniecības meistardarbiem: ar krāsainu glazūru rotātus Latgales podus, vāzes, krūzes, svečturus, svilpītes. Varēja apskatīt gan modernus, dekoratīvus izstrādājumus, gan estētiskas un praktiskas lietas. Keramiķi demonstrēja savas amata prasmes un piedāvāja arī bērniem iesaistīties radošā darbībā. Bērni paši savām rokām varēja darboties ar mālu un izveidot savus meistardarbus: gliemezīšus, dzīvnieciņus, traukus utt. Bērniem sagādāja lielu prieku darbošanās ar šo unikālo dabas materiālu – mālu.
Bērni apskatīja izstādes un cepļu telpu ar izstrādājumu žāvēšanas un apdedzināšanas krāsni, vairāk uzzināja par podnieka amatu, seno daiļamatniecību un tradīcijām.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Lilita Pudāne