Ekoskolu Globālās Rīcības dienas Daugavpils 12.vidusskolā

11.11.2014.

Viens no nozīmīgākajiem projektiem Ekoskolas programmas ietvaros ir Globālās Rīcības dienas, kas nedēļu ilgās aktivitātēs aizvadītas visas pasaules ekoskolās.
Aktīvi līdzdarbojās arī mūsu skolas skolēni. Šī gada Globālās Rīcības dienas no 3.novembra līdz 9.novembrim aizvadījām ar devīzi „ZAĻĀ KRĀSA – DZĪVĪBAS KRĀSA”—–. Katrā nedēļas dienā bija kāda „zaļa” aktivitāte. Skolēni klašu kolektīvos veidoja domu zirnekli „Dzīvot zaļi”, apmeklēja skolas darbinieku un vecāku veidotu izstādi – degustēšanu, kurā varēja iepazīties ar zaļas krāsas augļiem, dārzeņiem un garšaugiem, uzzināt par to ārstnieciskajām īpašībām, bet degustēšanas procesā minēt, kādu augli vai dārzeni viņi bauda. Ikdienā bieži lietojam neveselīgus dzērienus PET pudelēs un pēc tam tās izmetam atkritumos. Šoreiz no zaļas krāsas PET pudelēm tapa rotaļlietas, ar kurām brīvos brīžos spēlēsies sākumskolas skolēni. Telpās cilvēku „zaļie draugi” ir telpaugi. Skolotāju vadībā skolēni iepazinās ar skolas telpaugu daudzveidību un nosaukumiem. Globālo Rīcības dienu noslēgumā, tērpušies pēc iespējas zaļākas krāsas apģērbā, sanācām kopā un vienojāmies kopīgā dziesmā.
Bijušais vides ministrs Raimonds Vējonis ir teicis: „Bieži dzirdētais jēdziens „vides izglītība” nav attiecināms tikai uz dabas saudzēšanu, bet pauž daudz dziļāku jēgu un saturu, kas cieši saistīts ar atsevišķas personības izaugsmi un visas sabiedrības pilnveidošanos. Šajā ziņā ekoskolu darbība ir neatsverams ieguldījums veselīgas sabiedrības veidošanā, jo ekoskolu vides izglītības modelis, kas ir ļoti populārs visā pasaulē, audzina jaunos cilvēkus dzīvot saskaņā ar vidi, apzināties sevi kā vides sastāvdaļu”.

Par aktivitātēm http://www.draugiem.lv/ekoskolas/pages/39245

Labs darbiņš, kas padarīts!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 12.vidusskolas
sākumskolas skolotāja
Inese Soma