3.klašu skolēni ciemos pie Samuela Maršaka

08.12.2014.

Š.g. 4.decembrī Daugavpils 10.vidusskolas aktu zālē sapulcējās pilsētas skolu 3.klašu skolēnu komandas, lai dziļāk iepazītu un izprastu slavenā krievu bērnu dzejnieka Samuela Maršaka daiļradi.—– 
Jau par tradīciju kļuvušais literārais konkurss-spēle „Ciemos pie Samuela Maršaka” pārliecināja, ka šī autora daiļrade ir mīļa un saprotama arī 21.gadsimta bērniem. Visu S.Maršaka darbu burvības noslēpums – brīnumainā labestība, labā uzvara pār vienaldzību un cietsirdību.
Visi literārā konkursa dalībnieki bija labi sagatavojušies, aizrautīgi risināja piedāvātos uzdevumus, minēja mīklas, pierādīja dzejas tekstu zināšanu, bija apņēmīgi un draudzīgi. Visi bija ieguvēji. Tika sadalītas 13 nominācijas.
Lūk, ko saka paši spēles dalībnieki:
„Man viss ļoti patika: rēbusu risināšana, mīklu atminēšana, dzejoļa nosaukuma piemeklēšana paziņojumiem. Es daudz uzzināju par pašu autoru. Es ieraudzīju, cik daudz bērnu interesējas par S.Maršaka daiļradi. Bija arī garšīga balva. Vispār, visi baigie malači” (Irina Šinkarenko, 3.b klase).
„Bija daudz komandu no citām skolām. Mēs sacentāmies, kurš ātrāk tiks galā ar uzdevumu. Visas komandas bija draudzīgi noskaņotas. Tiesneši stingri vērtēja komandas. Pēc katra uzdevuma tika pateiktas pareizās atbildes. Man ļoti patika rēbusi. Tie nebija sarežģīti. Tie bija interesanti” (Artjoms Fedosovs, 3.b klase).
„Man patika visi konkursi. Bija interesanti. Es pirmo reizi biju komandas kapteine. Paldies tiem, kas organizēja šo konkursu” (Svetlana Kolosova, 3.b klase).
Paldies 3., 6., 9., 10., 13., 15., 16., 17.vidusskolas, Krievu vidusskolas-liceja,11.pamatskolas un Saskaņas pamatskolas skolotājiem, kuri sagatavoja skolēnus konkursam! Kuplais dalībnieku skaits liecina, ka tādi izglītojoši pasākumi ar aizrautīgu sacensību elementu ļoti patīk mūsu sākumskolas skolēniem.
Paldies Daugavpils 10.vidusskolas sākumskolas MK skolotājiem – konkursa organizētājiem!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 10.vidusskolas
sākumskolas skolotāju MK vadītāja
Anžela Iekalne