Mājturības un tehnoloģiju un vizuālās mākslas skolotāju pieredzes brauciens uz Jēkabpili

11.12.2014.

Š.g. 10.decembrī pilsētas skolu mājturības un tehnoloģiju un vizuālās mākslas skolotāji devās pieredzes braucienā uz Jēkabpili.
Mēs apmeklējām Krustpils pili, kur gida vadībā iepazināmies ar pils vēsturi un aplūkojām restaurācijas laikā atjaunotās pils interjera detaļas. Mums bija iespēja piedalīties arī izglītojošās programmās „Gaisma pašu rokām” un „Siera stāsts”.—–
Programmā „Gaisma pašu rokām” mēs guvām pirmās zināšanas, prasmes un iemaņas sveču liešanā, uzzinājām, kā senatnē tika gatavotas sveces un kādu dzīves gudrību mūsu senči ielika sveču liešanas procesā, lai tās degtu ilgi un gaiši.
Programmā „Siera stāsts” mums tika piedāvāta ne tikai sieru degustācija, bet arī aizraujoši stāsti par dažādu siera šķirņu ienākšanas vēsturi Jēkabpilī.
Interesantu pieredzi guvām, apskatot Jēkabpils galeriju MANS’S. Tā ir dibināta 1991.gadā un ir viena no pirmajām privātajām galerijām Latvijā. Plašajās telpās ir iekārtotas izstādes ar daudzu autoru piedalīšanos. Te regulāri tiek izstādīti ne tikai vietējo, bet arī Latvijā plaši pazīstamu un ārzemju mākslinieku darbi. Galerijai ir ilggadēja sadarbība ar Valsts mākslas muzeju „Arsenāls”, Roķišķu muzeju, galerijām
„Laipa” (Valmiera), Dusetu mākslas galeriju (Lietuva), kā arī ar citām mākslas galerijām. Šeit bieži ciemojas gan ārzemju tūristi, gan oficiālie pilsētas viesi. Galerijā ir arī apskatāmi lietišķās mākslas izstrādājumi (tautiski cimdi un zeķes, apgleznotas šalles, māla un ādas izstrādājumi).

Informāciju sagatavoja:
mājturības un tehnoloģijas un
vizuālās mākslas metodiķe
Regīna Bogdanova