Adventes lasījumi „Zīļukā”

16.12.2014.

Jau bija aizdegta otrā svecīte Adventes vainagā, radot svētku noskaņu, klusu skan Ziemassvētku dziesmas…
Mūsu Daugavpils pilsētas 26.pirmsskolas izglītības iestādē 11.decembrī bērni iepazina jaunu, interesantu laika pavadīšanu šajā klusajā laikā.—– Pie diennakts grupu audzēkņiem ciemojās „Ceriņu bibliotēkas” darbinieki, lai dāvātu bērniem „Adventes lasījumus”, kurus bērni ar interesi un sajūsmu klausījās. Tā bija Labdarības akcija, kuru organizē daudzas mūsu pilsētas bibliotēkas un jau ne pirmo gadu.
Kāda ir dziļākā Adventes būtība? Adventes nosaukums cēlies no latīņu vārda adventus – atnākšana. Plašākā nozīmē Advente ir gaidas, cerība, atbrīvošanās. Advente visiem ir vienas, kopējas ilgas – Kristus atnākšana. Advente simbolizē došanos no tumsas uz gaismu. Advente nozīmē atnākšanu. Cik līksma ir cilvēka sirds, gaidot drauga vai tuvinieka ierašanos! Adventē gaidām Kristus Piedzimšanu. Šis laiks ir pievilcīgs katram no mums. Jo Ziemassvētki, ko gaidām, nāk gaismas apmirdzēti…
Caur „Adventes lasījumiem” bērniem tika sniegta maza daļiņa no mums visiem zināmā Ziemassvētku gaidīšanas noslēpuma un īsi stāsti par mīlestību, pateicību un labestību, ko arī demonstrēja ne tikai grāmatā redzētajos attēlos, bet arī caur senatnīgajām apsveikuma kartiņām, un, protams, neizpalika bez salda un garšīga pārsteiguma.
Iestādes audzēkņu vārdā izsakām pateicību „Ceriņu bibliotēkas” vadītājai Tatjanai Zaharei par iniciatīvu un vienmēr laipnu uzņemšanu, kā arī savstarpēju sadarbību!

Informāciju apkopoja:
Daugavpils pilsētas
26.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Ilze Zīle
t.65442182