Ieguldījums Augšdaugavas musturdeķa veidošanā

09.01.2015.

2014.gada nogalē Daugavpils pilsētas 7.pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņu ģimenes atsaucās Naujenes Novadpētniecības muzeja aicinājumam veidot Lielo Augšdaugavas musturdeķi.—–
Musturdeķa veidošanas mērķis ir vairāku gadu desmitu garumā izveidot lielāko musturdeķi Latvijā, kuru varētu nostiept no viena Daugavas krasta līdz otram, iesaistot šī deķa veidošanā pēc iespējas vairāk cilvēku un iekļūstot Ginesa rekordu grāmatā.
Bērnu vecāki un tuvinieki aktīvi tamborēja un adīja 10x10cm un 20x20cm lielus rokdarbu fragmentus, izvēloties skaistākās dziju krāsas un tīkamākos rakstus. Tādā veidā esam ieguvuši ar mīlestību radītos kvadrātiņus.
Tā kā bija Ziemassvētku laiks, un šajos svētkos rūķi nes bērniem dāvaniņas, mūsu pirmsskolas izglītības iestādes rūķi Valērijs un Veronika kopā ar māmiņu nogādāja visus darbiņus muzejā kā dāvanu šajos jaukajos svētkos. Naujenes Novadpētniecības muzeja darbiniece bija negaidīti pārsteigta par dāvanu un mīļi piedāvāja apskatīt muzeja eksponātus, kā arī parādīja, cik liels musturdeķis ir šobrīd.
Pasniegt dāvanas ir ļoti patīkami! Ceram, ka mūsu pirmsskolas izglītības iestādes ieguldījums palīdzēs ātrāk izveidot Lielo Augšdaugavas musturdeķi un tikt Ginesa rekordu grāmatā.
Aicinām visas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes iesaistīties Lielā Augšdaugavas musturdeķa tapšanā!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
7.pirmsskolas izglītības iestādes
grupas „Austriņa” skolotāja
Valentīna Zinovjeva