Indiāņu saiets Saules ligzdā – „Ābelītē”

23.01.2015.

Kad iestājās janvāra 22.diena, saules pulkstenis rādīja desmito stundu un Rietumu vējš bija pūtis no Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas izglītības iestādes „ Ābelīte”, indiāņu virsaitis Čingačguks (pirmsskolas skolotāja Gaļina Košlača, Saules ligzdas virsaitis Bagiras Ašais Nags (pirmsskolas izglītības vadītāja Agafija Dubovska) un Mirdzošā Pērle (vadītājas vietniece Nataļja Kozireva) aicināja pie draudzības ugunskura kaimiņu ciltis „Huroni” un „ Apači” (sagatavošanas grupas bērni).—–
Šīs jaukās, atraktīvās un draudzīgās tikšanās laikā cilšu pārstāvji iepazīstināja ar sevi, rādot jaukus priekšnesumus. Čingačguks organizēja dažādas sacensības starp huroniem un apačiem.
Straujā Upe (pirmsskolas skolotāja Ilona Smirnija) rūpējās, lai nevienai ciltij nekā netrūktu pasākuma laikā. Jautrās rotaļās, indiāņu deju ritmos un visneaizmirstamākajās atrakcijās iesaistīja virsaiša Bagiras Ašā Naga labā roka Sēdošā Mirdzošā Pērle.
Neizpalika dejas, fotosesija pie vigvama un mielošanās ar indiāņu augļiem. Viss, kas maziem indiāņiem liek justies priecīgiem.
Šī netradicionālā pasākuma mērķis bija veicināt pozitīvu attieksmi pret dažādām tautām un viņu tradīcijām.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
11.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
N.Kozireva
t. 65474792