„Latgales Gada balva 2015”

02.02.2015.

31.janvārī Preiļu novada kultūras centrā notika ilgi gaidītā „Latgales Gada balvas” pasniegšanas ceremonija, kurā tika noskaidrots, kas ir kļuvis par „Latgales gada jaunieti”, „Latgales gada lauksaimnieku”, „Latgales gada uzņēmēju”, „Latgales gada senioru”, „Latgales gada sirds cilvēku”, „Latgales gada varoni” un „Latgales gada ģimeni”.—–
Biedrība „Asmu Latgalīts” saņēma 35 pieteikumus no visas Latgales par cilvēkiem, kuri sekmē Latgales izaugsmi un strādā tās labā. Šie cilvēki vienmēr steidz palīdzēt citiem un nelūdz neko pretī. Komisija ilgi lēma par to, kuri būs tie 7 Latgales iedzīvotāji, kurus īpaši sveiks pasniegšanas ceremonijā 31.janvārī. Pieņemt lēmumu bija patiešām grūti, jo katrs nominants ir pelnījis gūt atzinību par savu darbu. Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas izglītības iestāde arī nominēja savu iestādes vadītāju Agafiju Dubovsku nominācijā „Latgales gada sirds cilvēks” un viņai tika piešķirta pateicība „Par ieguldījumu Latgales izaugsmē”.
Biedrība „Asmu Latgalīts” vēlējās pasākumu „Latgales Gada balva” pārvērst par īstiem svētkiem, tādēļ balvas pasniegšanas ceremonijā piedalījās gan dejotāji, gan dziedātāji: grupa „Ginc un es”, dziedošā Tihovsku ģimene, tautas deju kolektīvs „Dancari”, mūsdienu deju grupa „Asorti” un Dainis Skutelis. Balvas uzvarētājiem pasniedza Latvijā un Latgalē pazīstami un ievērojami cilvēki. Uz Latgales Gada balvas pasniegšanas ceremoniju tika ielūgti LR Satiksmes ministrs Anrijs Matīss, LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, LR Saeimas deputāti Inese Laizāne, Janīna Kursīte, Aldis Adamovičs, kā arī Latgales pašvaldību priekšsēdētāji. „Latgales Gada balvas” ceremoniju atbalstīja „DauTKom TV”, SIA „Antaris”, „Latvijas Maiznieks”.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
11.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Nataļja Kozireva
t.65474792