Absolventu tikšanās vakars

09.02.2015.

Skola ir vienīgā vieta,
Kurā atmiņu zvans,
Vienojot paaudzes kopā,
Cauri mūžībai skan.

Katru gadu februāra pirmajā sestdienā daudzas skolas ver durvis saviem bijušajiem skolēniem, pedagogiem un darbiniekiem. Tas ir Absolventu vakars, kurā visi var pakavēties atmiņās par skolas laikiem, salīdzināt sevi toreiz un tagad. Arī Daugavpils 3.vidusskola nav izņēmums, tāpēc 7.februārī šeit pulcējās daudzi absolventi, lai sveiktu bijušos skolotājus, direktoru un viens otru ar atkalredzēšanos.—–
Atbildīgie par aktivitātēm gaiteņos un foajē bija 12.klašu skolēni kopā ar klases audzinātājiem. Skolēni bija sagatavojuši dažādus interesantus un radošus priekšnesumus, lai iepriecinātu skolas viesus. Skolas aktu zālē 2014.gada absolventi tikās ar 9.-12.klašu skolēniem pasākumā „Mans pirmais studiju gads”. Absolventi dalījās pieredzē ar topošajiem skolas absolventiem. Strādāja arī skolas muzejs, kur tika organizēta ekskursija, absolventi varēja ļauties atmiņām par skolā pavadītajiem gadiem.
Daugavpils 3.vidusskolas absolventi ar prieku dalījās iespaidos par skolu, skolotājiem un skolā pavadītajiem gadiem. Viens no 1978.gada absolventiem ar prieku un sajūsmu atzina, ka skola ir mainījusies līdz nepazīšanai, skolas telpas ir atjaunotas un modernizētas, bet diemžēl no viņa skolas laikiem neviens skolotājs vairs nestrādā skolā. Par skolas gaitām tika teikti tikai labākie un siltākie vārdi.
Absolventi arī atzina to, ka vidusskolā netika sniegtas tik vispārinošas zināšanas kā mūsdienās, bet gan ar padziļinātu ievirzi dažādās jomās, piemēram, fizikā, ķīmijā utt. Ir mainījušās mācību programmas, bērniem tagad tiek sniegta lielāka un plašāka iespēja apgūt dažādas iemaņas. Absolventi uzsvēra arī to, ka viņu skolas gados skolēni tika audzināti un pieradināti pie fiziskā darba, piemēram, vasarā strādāja kolhozā, pēc stundām palīdzēja sakopt klasi, kas mūsdienās vairs nenotiek. Ir mainījusies arī skolas apkārtne, ir atjaunota sporta zāle, par ko absolventiem ir liels prieks.
Protams, tika uzsvērts arī tas, ka mācību iestāde un mācību pasniegšanas metodes ir modernizētas.
Skolas direktors V.Azarevičs atzina, ka ir mainījušās skolas krāsas… Mainās dzīve, skolēni un skolotāji, kā arī sabiedrība. Skola ir sabiedrības pasūtītājs. Tās dzīve – spogulis, kas atspoguļo valstī un sabiedrībā notiekošo. Pedagoga misija katru mācību gadu mainās, viņam ir jābūt mūsdienīgam, jāpielāgojas mūsdienu laiktelpai un jāmācās saprast skolēnu un vecāku vajadzības. Nemainīgs paliek vien tas, ka izglītības iestādē ir jābūt disciplīnai, skolēniem ir jāklausa skolotājs nevis otrādi, skolotājam jābūt ar intelektu, jābūt priekšgalā, jābūt cīnītājam visās jomās.
Absolventi izteica arī pateicību saviem skolotājiem, kuri viņu sirdī ieņem īpašu vietu. Pasākums noteikti bija izdevies, jo gaisā virmoja tik daudz smaidu un pozitīvisma.
Skolas foajē un gaiteņi tika noformēti Valentīndienas noskaņā ne tikai šo svētku ietvaros, bet arī ar mīlestību pret mūsu absolventiem.
Uz tikšanos citugad!

Informāciju sagatavoja
Daugavpils 3.vidusskolas
skolotāja
Santa Maskaļova