Baltkrievu kultūras nedēļa Daugavpils 3.vidusskolā

09.02.2015.

Daugavpils 3.vidusskolā no otrā līdz sestajam februārim notika Baltkrievu kultūras nedēļa. Šī tradīcija turpinās jau trešo gadu. Skolas kolektīvs un izglītojamie jau ir iepazinuši gan ebreju, gan lietuviešu kultūru un tradīcijas, bet šogad nedēļa tika veltīta tieši baltkrievu kultūrai. Izglītojamie klases stundas ietvaros pārrunāja un diskutēja par kaimiņvalsts kultūru un tradīcijām – iepazina tās tuvāk.—–
4.februārī mūsu skolā viesojās Daugavpils Baltkrievu kultūrizglītības biedrība „Uzdim”. Šīs biedrības misija ir veicināt pārstāvētās tautas nacionālo atdzimšanu, valodas, kultūras, gara un morāles, vēsturiskās atmiņas saglabāsanu, Latvijas Republikas Baltkrievijas kopienas nacionālās pašapziņas, izglītības, kultūras saglabāšanu un attīstīšanu, sakaru uzturēšanu ar Baltkrieviju. Baltkrievu biedrības pārstāvji skolotājus iepazīstināja ar dažādiem kultūras elementiem, tradīcijām, kā arī tūrisma iespējām Baltkrievijā. Ar savu klātbūtni iepriecināja arī vecākā šīs biedrības pārstāve, kas dziedāja dziesmas baltkrievu, krievu un pat latgaliešu valodā.
Paldies Daugavpils Baltkrievu kultūrizglītības biedrībai „Uzdim” par sniegto informāciju un iespēju tuvāk iepazīt viņu pārstāvēto kultūru!
Iegūto informāciju gan izglītojamie, gan skolotāji turpmāk izmantos mācību procesā.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 3.vidusskolas
skolotāja
Santa Maskaļova