Sirsniņu diena „Ābelītē”

16.02.2015.

„Mēs katrs esam eņģelis, tikai ar vienu spārnu. Un lidot varam, kad cieši apskaujam un apmīļojam mums līdzīgu būtni.”( Lučiano de Kreščenso)
Februāra vidū ir “Sirsniņu diena”. Izrādās, ka senos laikos cilvēki bijuši patiesi sirsnīgi, viņu sirsnība stiepusies līdz tālākai zvaigznei un dziļākai koka saknei. Kur gājuši senči, tur viss apkārt pārvērsties sirsniņās (pat koku lapas), satiktie cilvēki, dzīvā radība kļuvuši sirsnīgi.—–
Š. g. 13.februāri, dienu pirms Valentīndienas, Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas iestādē „Ābelītē” atzīmēja kā Sirsniņu dienu vai Sirsnīgo dienu. Visiem mūsu audzēkņiem patīk zīmēt, aplicēt, locīt, krāsot sirsniņas, bet galvenais – tās dāvināt ar bučām, mīļiem vārdiem saviem mīļajiem cilvēkiem un draugiem. Svētku ietvaros mūzikas skolotājas Irinas Nurmuhametovas vadībā tika organizēta tematiskā rotaļnodarbība, kurā bērni daudz dziedāja un runāja par draudzību.
Šī bija lieliska iespēja bērniem mācīties izteikt savas jūtas, draudzības apliecinājumus, kas ne vienmēr ir viegli. Bērni bija atvērti, draudzīgi un visi kā viens teica: „Šī diena mums vēl ilgi paliks atmiņā!”

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
11.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Nataļja Kozireva
t.65474792