„Profesiju dienās skolēniem” Daugavpils 10.vidusskolas skolnieks Robins Šnēgass iepazīstas ar ķīmiķa darbu AS „Grindeks”

19.02.2015.

Lai veicinātu jauniešu interesi par ķīmiju un karjeras iespējām farmācijas nozarē, uzņēmums „Grindeks” jau sesto gadu organizē „Profesiju dienas skolēniem”. Šogad atsaucība bija īpaši liela – dalībai projektā pieteikušies 160 vidusskolēni no 32 Latvijas pilsētām un novadiem. Daugavpils 10.vidusskolas 12.klases skolnieks Robins Šnēgass ir to 40 jauniešu vidū, kurus, izvērtējot atsūtītās pieteikuma vēstules, uzņēmums aicināja piedalīties projektā.—–

Savā pieteikuma vēstulē Robins raksta, ka viņam ļoti patīk ķīmija un viņa sapnis ir iegūt Nobela prēmiju par cilvēkam noderīgu zāļu izgudrošanu. Vidusskolā puisis padziļināti apgūst eksaktās zinātnes, pēc 12.klases absolvēšanas vēlas studēt ķīmiju un labprāt iepazītu „Grindeks” kā savu iespējamo nākotnes darbavietu.
Š.g. 18.februārī Robinam bija iespēja pavadīt dienu AS „Grindeks” Pētniecības un attīstības departamenta aktīvo farmaceitisko vielu analītiskajā grupā un iepazīties ar ķīmiķa darbu. Pēc uzņēmumā pavadītās dienas Robins neslēpa savu sajūsmu par doto iespēju: „Guvu apstiprinājumu tam, ka ķīmiķa darbs patiešām ir mans dzīves aicinājums! Tā kā iepazināmies ne tikai ar analītisko, bet arī ar sintēzes laboratoriju, sapratu, ka man labāk patīk izgudrot, nevis analizēt. Labprāt šeit strādātu pēc studijām!”
Gatavo zāļu formu analītiskās grupas vecākā ķīmiķe Līga Zunde, kas šajā dienā bija jaunieša „darbaudzinātāja”, slavēja Robinu par mērķtiecību un uzteica viņa laboratorijas darba iemaņas: „Vienu rādītāju puisim šodien izdevās noteikt pat precīzāk nekā mums ar kolēģiem. Priecājos, ka Robins ir tik pārliecināts par to, ko vēlas darīt nākotnē, un no sirds novēlu, lai viņam dienās patiešām izdotos izgudrot tādas zāles, par kurām piešķir Nobela prēmiju!”
„Profesiju dienas skolēniem” šogad norisinās no 4.februāra līdz 4.martam. Projekta laikā „Grindeks” jauniešiem piedāvā iepazīt desmit ar farmācijas nozari saistītas profesijas.

Par „Grindeks”
„Grindeks” ir vertikāli integrēts farmācijas uzņēmums, kura galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Vidējais darbinieku skaits koncernā – apmēram 900 darbinieku. Vairāk nekā 73% darbinieku ir augstākā izglītība.
„Grindeks” sadarbība ar Latvijas izglītības iestādēm turpinās jau daudzus gadus, un 2014. gadā vien mācību praksē „Grindeks” bija 67 studenti.
Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv
Sekojiet uzņēmuma informācijai:
Twitter.com/AS_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; Draugiem.lv/grindeks

Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv