Aicinājums uz konferenci „Dialogs. Komunikācija. Daugavpils”

26.02.2015.

Tuvojoties Daugavpils pilsētas 740 gadu jubilejai, š.g. 18.martā Daugavpils 9.vidusskolā plkst.10.00 Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde (DPIP) sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domes struktūrvienībām, Daugavpils Universitāti, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, Daugavpils Vēstures un sociālo zinību skolotāju metodisko apvienību un Daugavpils pilsētas izglītības iestāžu Direktoru vietnieku audzināšanas jomā metodisko apvienību rīko konferenci „Dialogs. Komunikācija. Daugavpils”.—–
Dialogs ir sarunu process, kurā uz līdzvērtīgiem pamatiem piedalās divi vai vairāki partneri, lai risinātu kādu problēmu vai sarunātos par viņiem būtisku tematu. Daugavpils vienmēr ir bijusi interesanta tēma un vieta dialogam: dialogam starp Sēliju un Latgali, starp seno un jauno, starp dažādām kultūrām, starp pierasto un inovatīvo. Dialogs – tā ir iespēja meklēt un rast risinājumu, lai padarītu savu pilsētu skaistāku, labāku, modernāku, pievilcīgāku jaunajai paaudzei. Ar šo konferenci mēs vēlamies jūs aicināt uz dialogu par pilsētas pagātni un tagadni, par pilsētvides attīstību un kultūrvides jautājumiem.
Komunikācija ir domu un informācijas apmaiņa un saprašanās process, kurā svarīgs ir gan sūtītājs, gan saņēmējs, kā arī vēstījums, kuru nosūta un saņem. Komunikācijā svarīga ir arī atgriezeniskā saite, tāpēc konferences laikā tiks prezentēts disks, kurā būs apkopoti informatīvie materiāli, interaktīvās spēles, darba lapas, audio un vizuālais materiāls par mūsu pilsētu. Disku varēs izmantot skolās un pirmskolas izglītības iestādēs mācību un audzināšanas darbā. Diska veidošanā iesaistīti DPIP metodiķi, skolotāji, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja speciālisti, Daugavpils cietokšņa speciālisti, skolēni.
Mēs domājam, ka konferencē iegūtā informācija un disks palīdzēs pedagogiem veiksmīgāk komunicēt ar audzēkņiem, bet skolēniem – iepazīt pilsētu pēc iespējas daudzpusīgāk.
Daugavpils pilsētas izglītības iestāžu pedagogus, vidusskolēnus un interesentus aicinām pieteikties konferencei elektroniski līdz š.g. 9.martam, rakstot Agnesei Jurģītei jurgite@inbox.lv

Konferences darba kārtība Konference.pdf

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
izglītības metodiķe
Signita Gabrāne
t.65407438