„EKSELENCES BALVAS” laureāte – Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja ķīmijas skolotāja Irina Halatina

02.03.2015.

Jau ceturto gadu „Ekselences balva” tiek piešķirta ķīmijas, fizikas, bioloģijas un matemātikas skolotājiem. Tās piešķiršanā sadarbojas Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs, Latvijas Universitātes Fonds, Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs, uzņēmēji un uzņēmēju asociācijas.—–
25.februārī Rīgā notika „Ekselences balvas” 2014.gada fināls, kurā klātienē, vadot mācību stundas Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolēniem, savu meistarību demonstrēja 20 Latvijas inovatīvākie dabaszinātņu un matemātikas skolotāji, t.sk. Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja ķīmijas skolotāja Irina Halatina. Skolotāja izstrādāja un vadīja stundu 10.klases skolēniem par tēmu „Elektrolīti un neelektrolīti”.
Konkursa laureāti vērtēja savus kolēģus un analizēja mācību situācijas. Irina Halatina atzīmēja, ka finālā bija radoša atmosfēra, skolotāji atbalstīja viens otru, dalījās pieredzē.
„EKSELENCES BALVAS” laureātu apbalvošanas ceremonijā LU Mazajā aulā visus dalībniekus sveica Valsts prezidents Andris Bērziņš, Izglītības un zinātnes ministre Marīte Seile, LU rektors, profesors Mārcis Auziņš un LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra vadītāja Dace Namsone, uzņēmēji – balvas mecenāti.
Izglītības ministre pateicās skolotājiem, ka viņi savu darbu dara ar prieku un gandarījumu, par viņu ticību savu skolēnu spējām, par kompetenci savā mācību priekšmetā.
Sveicam Irinu Halatinu ar viņas profesionālās meistarības augsto novērtējumu!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja
izglītības metodiķe
Marina Drozda
t.65476097