Pieredzes apmaiņas pasākums „Pavasara iedvesma”

26.03.2015.

Ir martā tāds rīts, kad, izejot ārā, sajūti – pavasaris ir klāt! Atverot acis, redzi, kā mostas un mainās krāsu gamma! Ak, un kur tad vēl smaržas! Lai arī pavasaris šogad nāk lēniem un mierīgiem soļiem, mēs zinām, cik tas ir varens un liels. Ielaidīsim pavasari sevī, ne tikai vērosim, bet izdzīvosim visas tā skaņas, krāsas un smaržas!—– 
Š.g. 24.martā pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju vietnieki piedalījās Daugavpils pilsētas 29.poļu pirmsskolas izglītības iestādes organizētājā pieredzes apmaiņas pasākumā „Pavasara iedvesma”.
Pasākuma dalībniekiem bija iespēja praktiski izmēģināt vingrinājumus, uzdevumus un mācīšanās kvalitātes paaugstināšanas metodes gan latviešu, gan poļu valodā. Bija iespēja izkustēties, jo visa mūsu dzīve ir saistīta ar kustību. Visa veida prasmju apgūšana ir saistīta ar muskuļu kustību apgūšanu. Muskuļu aktivitāte, sevišķi koordinētu kustību veikšana, stimulē tādu dabisku vielu veidošanos organismā, kas atbild par nervu šūnu augšanu un nervu ceļu skaita palielināšanos smadzenēs. Mācīšanās notiek ne tikai galvā – mācību procesā piedalās viss organisms! Bez kustībām mācīšanās ir nepilnīga un neefektīva.
Visu, kas mums dzīvē nepieciešams, mēs iemācāmies. Kaut gan mācību process visintensīvākais ir tieši bērnībā, faktiski tas ilgst visas dzīves garumā. Tiem, kuri grib iemācīties, ir jākustas!
Katram ir iespēja sasniegt augstus rezultātus, tikai jāpieliek pietiekami daudz pūļu. Smadzenes, tāpat kā muskuļi, ir ne tikai trenējamas, bet tās noteikti jātrenē – jārisina krustvārdu mīklas, biežāk jāspēlē šahs, jāmācās jaunas svešvalodas.
Iestādes apmeklējuma laikā īpaša uzmanība tika pievērsta bērnu darbiem „Lietussargu kolekcija”, kā arī izstādei „Pavasara groziņš”, kas tika organizēta sadarbībā ar vecākiem.
Lielu paldies sakām visiem, kuri piedalījās!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
29.poļu pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Olga Kuksjonoka
t.65429256