„Latgolys Leiga 2015” piektās sezonas fināls

22.05.2015.

Pavasarīgā, skaistā dienā Daugavpils teātrī notika JAK „Latgolys Leiga 2015” fināls. Zāle bija pilna. Varbūt tāpēc, ka bija pieteiktas sešas komandas un atnāca to līdzjutēji, varbūt skatītāji ir JAK fani.—– Komandu spēlētāji bija pārsteigti, taču ne īpaši sarūgtināti, ka savā starpā sacentīsies tikai četras komandas (neieradās komanda „Napisala” un rīdzinieku „Metro”).
Uz skatuves valdīja pozitīva konkurence, un visas komandas uzstājās cienīgi. Skatītājiem ļoti patika komandas „Našasan” priekšnesums „Latgaločka TV” (agrāk netika redzēts), taču uzvarēja komanda „Dvor v zakoņe”. Tas ir likumsakarīgi, jo tās sirsnīgās „mūsu sētas zēnu” sarunas it kā satuvina viņus ar skatītājiem. Un, ņemot vērā to, ka spēlētāji joko par dzimto pilsētu un novadu, par to, kas ir tuvs un saprotams ikkatram, joki rod atbalsi skatītājos un zāle smaida. Komandas dalībnieki nesēž, rokas klēpī salikuši, viņi vienmēr ir kustībā, piedalās dažādos festivālos (Amsterdamā, Ventspilī, Rēzeknē, Rīgā), kas ir lieliska JAK skola. Ja viņi neapstāsies, droši vien varēsim tos redzēt uzstājamies AMIKā. Toties jāpiebilst, ka pat tik pieredzējušie spēlētāji, kā „Dvor v zakoņe” reizēm neredz robežu starp „smieklīgi” un „pretīgi”.
Tagad par sevi mīļajiem. Komanda „YES!16.” godam izcīnīja 3.vietu. Es lepojos ar jums, bērni. Varbūt dažiem mūsu joki par skolu, ģimeni, par to, kas uztrauc bērnus un notiek apkārt, neliekas tik smieklīgi, bet tie ir mūsu – mēs paši tos sacerējām un nospēlējām. Uzskatu, ka nav pieļaujams, lai bērni uz skatuves kāptu ar pudelēm un cigaretēm, spēlētu dzērājus un narkomānus. Komanda „YES!16.” visu gadu cītīgi strādāja, pilnveidojās un tāpēc guva pelnītus panākumus.
Nobeigumā gribētos pateikt, ka JAK – tā ir māksla, jo „par mākslu var dēvēt visu, kas iekļūst dvēselē un nodarbina prātu” (Maija Pļisecka). Paldies, ka bijāt man līdzās!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 16.vidusskolas
JAK komandas vadītāja
Svetlana Rudjko