Ciemos pie ugunsdzēsējiem-glābējiem

22.05.2015.

Ievērojot mūsu ikgadējo tradīciju, š.g.18.maijā rītā Daugavpils pilsētas 3.pirmsskolas izglītības iestādes divu sagatavošanas grupu bērni un pieaugušie devās ciemos uz VUGD 4.daļu.—– Neskatoties uz vēju un ne visai saulaino laiku, bērni steidzās apsveikt šos drosmīgos un stipros vīriešus viņu profesionālajos svētkos – ugunsdzēsēju un glābēju dienā, kuri šogad svinēja sava dienesta 150.gadadienu.
Ugunsdzēsēju daļā mūs jau gaidīja mūsu draugi – ugunsdzēsēji-glābēji, kuriem šī diena bija neparasta. Tā bija atvērto durvju diena, kad jebkurš zinātkārais varēja apmeklēt dežurējošo daļu un iepazīties ar ugunsdzēsēju dzīvi, mūsdienīgo tehniku un nofotografēties par atmiņu ar uguns uzvarētājiem. Mūsu iestādes 8. un 10.grupas audzēkņi sākumā sirsnīgi apsveica ēkas saimniekus ar speciāli šim pasākumam iemācītiem dzejoļiem, pašizgatavotiem suvenīriem un zīmējumiem par šo bīstamo un grūto darbu. Ugunsdzēsēji ļoti silti pieņēma visus apsveikumus un aicināja viesus aizraujošā ekskursijā.
Gan bērniem, gan pieaugušajiem bija interesanti tuvāk uzzināt, ar kādām iekārtām mūsdienu ugunsdzēsēji-glābēji palīdz visiem, kas nokļūst nelaimē. Mēs redzējām, kā strādā dažādas speciālās iekārtas, ar kurām nokomplektētas glābēju automašīnas, mērījām aizsargķiveres, sēdējām ugunsdzēsēju mašīnas kabīnē un, protams, fotografējāmies kopā ar daļas saimniekiem.
Atvadoties ugunsdzēsēji pacienāja visus viesus ar speciālo konfekti, kuras iepakojumā bija ļoti svarīga informācija – „112” – glābšanas dienesta telefona numurs. To mūsu bērni zina ļoti labi, bet atkārtot vienmēr ir noderīgi.
Mēs esam ļoti pateicīgi mūsu draugiem no VUGD 4.daļas par interesanto informāciju un vēlam viņiem mazāk trauksmes izsaukumu!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
3.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Marina Pavlova