Lāčplēša dienas pasākumi Daugavpilī

 26.10.2015.

Daugavpils pilsētas dome, Kultūras pārvalde, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs un Jaunatnes departaments 2015.gada 6., 9., 10. un 11.novembrī rīko Lāčplēša dienas pasākumus. Lai sekmētu skolēnu nacionālās un valstiskās identitātes un patriotisma nostiprināšanos, aicinām skolu audzēkņus un pedagogus piedalīties šajos pasākumos.—–
6., 9. un 10.novembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā (Rīgas ielā 8) notiks sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas akcija. Lūdzam skolām pieteikties pasākumam līdz 5.novembrim, zvanot pa tālr. 65424155, 20203713 vai rakstot uz e-pastu: natalja.ivanova@daugavpils.lv. Pieteikumā jānorāda skola, klase un cilvēku skaits, kā arī kontaktpersona.
6.novembrī Daugavpilī notiks pasākums jauniešiem “Latvijas karavīrs laikmetu griežos”, kura ietvaros no plkst.9.00 līdz plkst.12.00 norisināsies jauniešu komandu orientēšanās sacensības, no plkst.11.00 līdz plkst.14.00 Vienības laukumā notiks Zemessardzes 34.Artilērijas bataljona ieroču demonstrēšana un Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes kinologu uzstāšanās, Daugavpils Universitātes lielajā zālē (Parādes ielā 1) – Ata Kļimoviča filmas pirmizrāde, iepazīšanās ar filmas varoņiem, diskusija par NBS un valsts aizsardzības tēmām, bet Saules ielas un Muzeja ielas krustojumā – Piemiņas plāksnes pulkvedim Fridriham Briedim atklāšana, pasākuma noslēgumā – Gaismas ceļš.
Godinot kritušos karavīrus, Lāčplēša dienā, 11.novembrī, karavīru kapos un piemiņas vietās Daugavpilī tiks nolikti ziedi, kā arī aizdegtas svecītes. Plkst. 12.00 notiks piemiņas brīdis Latvijas armijas karavīru brāļu kapos (Luterāņu kapos).
Turpinot pirms dieviem gadiem aizsākto tradīciju, arī šogad 11.novembrī Daugavpilī notiks Lāpu gājiens no Daugavpils Universitātes līdz Vienības laukumam, un ikviens tiek aicināts tajā piedalīties. Gājiena sākums paredzēts plkst. 17.00, pulcēšanās gājienam – no plkst. 16.30 Dubrovina parkā iepretim Daugavpils Universitātei (Parādes ielā 1). Izglītības iestādes tiek aicinātas pieteikties gājienam iepriekš, aizpildot pielikumā esošo veidlapu, kurā norādīta skola un gājiena dalībnieku skaits. Iestādes aicinātas deleģēt pa vienam pārstāvim (skolēns vai skolotājs), kas pirms gājiena saņems skolai paredzētās lāpas, pieteikumā norādot arī šī cilvēka vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju. Pieteikumus lūdzam iesniegt elektroniski: natalja.ivanova@daugavpils.lv.
Pasākuma dalībnieki iespēju robežās tiks nodrošināti ar lāpām, bet, tā kā Lāpu gājiens ar katru gadu kļūst arvien vērienīgāks un mūsu sarūpēto lāpu visiem var nepietikt, lai 2015.gada Lāpu gājiens ienāktu vēsturē kā krāšņs un patiesi svinīgs notikums, lūdzam izglītības iestādēm iespēju robežās nodrošināt ar lāpām vai svecītēm arī tos audzēkņus, kuriem lāpu varētu nepietikt.
Rosinot īpašu svētku noskaņu, Vienības laukumā plkst. 17.30 notiks Lāčplēša dienai veltīts grupas „Baltie lāči” koncerts, kurā visi aicināti piedalīties.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja
komunikācijas un sabiedrisko attiecību galvenā speciāliste
Nataļja Ivanova
t.65424155, 20203713
natalja.ivanova@daugavpils.lv