Daugavpils pilsētas un novada izglītības iestāžu vadība tiekas ar Izglītības valsts kvalitātes dienesta vadītāju I.Juhņēviču

30.10.2015.

Š.g. 29.oktobrī Daugavpils Universitātē notika Daugavpils pilsētas un novada izglītības iestāžu direktoru un vadītāju un viņu vietnieku izglītības jomā tikšanās ar Izglītības valsts kvalitātes dienesta (IKVD) vadītāju Initu Juhņēviču.—–
Sanāksmes dalībnieki tika informēti par IKVD aktualitātēm 2015./2016.mācību gadā un jaunumiem normatīvajos aktos. IKVD vadītāja uzsvēra, ka valsts prioritāte ir kvalitatīva izglītība un to var nodrošināt profesionāls skolotājs. Par IKVD prioritātēm šajā mācību gadā ir noteikti: izglītības kvalitāte, izglītības tiesiskums un skolēnu drošība. I.Juhņēviča pievērsa klātesošo uzmanību iespējai apgūt izglītības iestāžu vadītāju profesionālās pilnveides programmu (72 stundas), apmeklēt kursus akreditācijas ekspertiem/kvalitātes novērtēšanas ekspertiem, uz kuriem tiek aicināti arī pedagoģisko augstskolu pasniedzēji. Lai sniegtu atbalstu iestāžu vadītājiem, līdz 2015.gada beigām paredzēta dažādu vadlīniju un metodisko materiālu izstrāde (vadlīnijas vispārējās izglītības programmu kvalitatīvai izstrādei un licencēšanai, vadlīnijas skolēnu mācību sasniegumu vērtēšanai vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs, metodika izglītības iestāžu un izglītības programmu īstenošanas kvalitātes vērtēšanai, metodiskie ieteikumi profesionālās izglītības un vispārējās izglītības iestāžu pašvērtēšanai). Izstrādājot metodiskos ieteikumus, ir ņemti vērā jauni ārējie normatīvie akti un to grozījumi, kā arī izglītības aktualitātes. Ir padomāts par iespējām izmantot dažādus izglītības kvalitātes noteikšanas indikatorus.
Iestāžu vadītājiem tika atgādinātas iestāžu un programmu akreditācijas nianses, termiņi un iespējas, īpaši pievēršoties pašvērtēšanas organizēšanas un pašnovērtējuma ziņojuma jautājumiem.
I.Juhņēviča pievērsās arī skolas formu jautājumam, atgādināja par nepieciešamību saņemt no Sodu reģistra aktuālo informāciju par personām, kas veic pedagoģisko darbību.
Tika saņemti skaidrojumi arī par Izglītības likuma grozījumiem, kas stājās spēkā no 16.07.2015. un skar tikumiskās audzināšanas jomu, izglītības iestāžu padomes lomas palielināšanu, kā arī pedagogu un izglītības iestāžu vadītāju lojalitātes jautājumus.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
sabiedrisko attiecību speciāliste
Anita Pleša
t.65407434