Patriotu nedēļa Daugavpils publiskajās bibliotēkās

03.11.2015.

No 2015.gada 9.novembra līdz 21.novembrim Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) un filiālēs risināsies Patriotu nedēļas pasākumi.
Novembris Latvijā ir patriotu mēnesis – laiks, kad ar dažādiem kultūras pasākumiem tiek svinēta Lāčplēša diena un Latvijas Neatkarības proklamēšanas gadadiena.—– Daugavpils publiskās bibliotēkas piedāvā saistošu pasākumu programmu dažāda vecuma interesentiem. LCB filiālēs bērnus un jauniešus gaida konkursi, intelektuālas spēles un viktorīnas par Latvijas dabu, pilsētām, vēsturi un tradīcijām, būs iespēja rakstīt vēlējumus valstij dzimšanas dienā. Tematiskas nodarbības ļaus iepazīt Latvijas lepnuma balvas ieguvējus un pārbaudīt un papildināt savas zināšanas par Latvijas pilsētu ģerboņiem. Skanēs dzeja un prozas fragmenti par Latviju un latviešiem. Īpaši tiks pieminēti varonīgie kareivji, kas aizstāvēja Latvijas valsti brīvības cīņās.
Savukārt LCB (Rīgas ielā 22a) aicina vidusskolēnus uz diskusiju par vēsturiskajiem notikumiem Latgalē un Daugavpilī Latvijas valsts dibināšanas sarežģītajā laikā. Diskusiju vadīs Daugavpils Universitātes Latgales Pētniecības institūta direktors, vēstures zinātņu doktors Henrihs Soms.
Aicinām skolotājus savlaicīgi pieteikt skolēnu grupas piedāvātajiem pasākumiem, zvanot pa programmā norādīto kontakttālruni.

Būsiet mīļi gaidīti Patriotu nedēļas pasākumos Daugavpils publiskajās bibliotēkās!

Programma: Patriotu-nedela-2015_programma.pdf 

Informāciju sagatavoja:
LCB galvenā bibliotekāre
Inga Gedžūne
Tālr.: 65476345
e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv