Ceļojums pa Latvijas novadiem “PASACIŅĀ”

23.11.2015.

Mūsu valsts atzīmēja 97.dzimšanas dienu. Arī Daugavpils pilsētas 10.pirmsskolas izglītības iestādes kolektīvs aktīvi gatavojās svinīgajam pasākumam. Šogad tas bija projekts “Pie mums Latvijā: ceļojums pa Latvijas novadiem”.—– Katras vecumgrupas pedagogi gatavoja savu mini-projektu: 1.grupa noformēja bērnu radošo darbu izstādi “Tu esi Latvijā”, 2.grupa parūpējās par iestādes teritorijas svinīgo izskatu, 3.grupa gatavoja projektu “Kurzeme”, 4.grupa gatavoja projektu “Vidzeme”, 5.grupa gatavoja projektu “Latgale”, 6.grupa gatavoja projektu “Zemgale”.
Bērni, vecāki un pedagogi noformēja izstādes, kas bija veltītas mūsu valsts svētkiem un Latvijas novadiem. Izstādēs varēja apskatīt Latvijas novadu ievērojamākās vietas, latviešu tautas tērpus, latviešu rakstus un spēka zīmes, populārus tautiskus rotājumus – saktas, bērnu rokām darinātus Latvijas piļu un muižu maketus, kā arī bērnu un pedagogu darbus.
Projekta ietvaros 5 – 6 gadus vecie bērni pirmo reizi devās ekskursijā uz Latgales Centrālās bibliotēkas filiāli “Jaunbūves bibliotēka”, kurā bibliotekāre Natālija Putroma bija sagatavojusi bērniem aizraujošu un izzinošu ceļojumu pa mūsu Latviju “Vai tu zini, kas ir Latvija? Tā ir zeme, mana dzimtene!”
Ļoti izzinošs bija svētku pasākums, kurā piedalījās 5. (6 – 7 gadi) un 3. (5 – 6 gadi) grupu bērni. Bērni iepazinās ar Latvijas ievērojamām vietām un kultūrvēsturiskajiem novadiem prezentācijā “Mūsu Latvija”, kuru sagatavoja mūzikas skolotāja Tatjana Fedotova. Ar Kurzemi iepazīstināja Zvejnieks, ar Zemgali – Sprīdītis, ar Latgali un Vidzemi – Tautu meita. Pie mums viesojās arī „viešņa” no Francijas. Viešņa klausījās, kā mūsu bērni dzied, skaita dzejoļus, dejo. Viņa arī tika iepazīstināta ar mūsu valsts tradīcijām un apskatīja prezentāciju par valsti. Mūsu valsts dzimšanas diena tika nosvinēta svinīgi un interesanti. Mēs mīlam mūsu Dzimteni, mūsu Latviju!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
10.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Ilona Andrejeva
t.65435162