Uzsāk projektu „Ar vilcienu uz Enerģētikas muzeju Ķegumā”

26.11.2015.

Š.g. 27.novembrī AS „Pasažieru vilciens” un AS „Latvenergo” uzsāks projektu “Ar vilcienu uz Enerģētikas muzeju Ķegumā”, kura ietvaros izglītības iestāžu audzēkņi ar vilcienu dosies uz Latvenergo koncerna Enerģētikas muzeju Ķegumā.—–
Projekts uzsākts, lai popularizētu pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu un piedāvātu alternatīvu ierastajiem autobusa braucieniem, kas parasti tiek izmantoti skolēnu izzinošo vai izklaidējošo ekskursiju organizēšanai.
Enerģētikas muzejs ne tikai krāj, saglabā un pēta Latvijas elektroenerģētikas vēstures liecības no elektrības izmantošanas sākumiem, bet arī nodrošina izglītības un elektrodrošības programmas bērniem un jauniešiem, kas, tāpat kā muzeja apmeklējums, ir pieejamas bez maksas.
Pirmajā braucienā dosies Rīgas Hanzas vidusskolas 6.A klase.
Braucienam piemērota 50% atlaide un Enerģētikas muzeja apmeklējums gida pavadībā, kā ierasts, bez maksas.
Atklāšanas uzrunu teiks Pasažieru vilciens Marketinga daļas vadītājs Renārs Gulbis, Latvenergo koncerna Enerģētikas muzeja vadītāja Ina Lastovecka un Valsts izglītības satura centra vecākā referente drošības jautājumos Inese Bautre.
Šis pakalpojums būs pieejams mācību gada beigām – 2016.gada 17.jūnijam zvanot pa tālruni 67234636 vai 25964716 vai sūtot pieteikumus elektroniski –sabine.ozolina@pv.lv

Par PV
Uzņēmums dibināts 2001. gada 2. novembrī. Akciju sabiedrība Pasažieru vilciens ir vienīgais iekšzemes sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs, kas pārvadā pasažierus visā Latvijas teritorijā pa dzelzceļu. AS Pasažieru vilciens dibināta saskaņā ar valsts akciju sabiedrības Latvijas dzelzceļš restrukturizācijas programmu.

Par Latvenergo
Latvenergo koncerns ir lielākais energoapgādes pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades aktīvu pārvaldību.

Papildu informācija:
Egons Ālers
A/S „Pasažieru vilciens”
Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs
T. 67233328
Mob.t. 29455472
E-pasts: egons.alers@pv.lv