Seminārs par projektu programmu Erasmus+

01.12.2015.

Š.g. 27.novembrī Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldē tika sarīkots seminārs par projektu programmas Erasmus+ iespējām izglītībā un pieteikšanos tai 2016.gadā. Semināra dalībnieki bija gandrīz visu pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu pārstāvji.—– Seminārā tika pārrunātas projektu komandas izveidošanas, iestādes un darbinieku motivācijas iesaistei projektu darbībā un citi praktiski jautājumi. Semināra dalībniekus ieinteresēja, kā atrast iestāžu un potenciālo projektu koordinatoru vai partnerus. Daugavpils pašvaldības pārstāve, raksta autore, informēja par sadarbības piedāvājumiem no Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) atbalstītā Erasmus+ kontaktsemināra Portugālē (notika š.g.novembrī), kurus noteikti izmantos arī pirmsskolas izglītības iestādes.
Nākamajā gadā Erasmus+ projektu pieteikumu termiņi ir: 2016.gada 2.februāris – mācību mobilitātēm (KA1) jeb tālākizglītības kursiem, un 2016.gada 31.marts –stratēģiskajām partnerībām izglītības un mācību jomā (KA2). Pieejamas arī projektu pieteikuma veidlapas un zināmas nākamā gada prioritātes, kuras, gatavojot pieteikumus, jāņem vērā. Dalībnieki uzklausīja arī Daugavpils pilsētas divu pirmsskolas iestāžu pārstāvjus, kas tikko sākuši īstenot šogad apstiprinātos Erasmus+ projektus. Tā Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas izglītības iestādes pārstāvji jau paviesojās pie projekta koordinatoriem Francijā Erasmus+ partnerības projekta ietvaros. Savukārt Daugavpils pilsētas 13.pirmsskolas izglītības iestādei tikko apstiprināts mācību mobilitātes projekts iestādes pedagogiem svešvalodu apguves jomā. Kolēģes, kurām ir pieredze starptautisku projektu īstenošanā, uzsvēra, ka projektu darbs ir sarežģīts un intensīvs, taču tas ir tā vērts! Faktiski izglītības darbiniekiem tā ir priviliģēta iespēja paceļot, satikt kolēģus citās valstīs, apgūt svešvalodas, salīdzināt sava darba metodes ar Eiropas tendencēm. Protams, projektu pats būtiskākais ieguvums – modernu darba metodiku apguve, ko var pielietot savā ikdienā, strādājot ar bērniem. Tā ir arī papildu finansējuma piesaiste pašvaldībā izglītības jomā.
Dalībnieki arī uzzināja, ka š.g. 14.decembrī Daugavpils Centra vidusskolā, aktu zālē, plkst.15.00 notiks VIAA izbraukuma seminārs izglītības iestāžu pārstāvjiem “Erasmus+ programmas projektu 2016.g. konkurss izglītībā (KA1,KA2)”. Jaunumi un reģistrācija: http://viaa.gov.lv/lat/ , kā arī http://www.erasmus-plus.lv . Veiksmi un panākumus 2016.gada projektu pieteikumu konkursā!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
eksperte projektu jautājumos
Evelīna Balode
t.65425102
evelina.balode@daugavpils.lv