Ja es būtu ķīmiķis

03.12.2015.

Daugavpils 17.vidusskolas 9.a klases skolēni ķīmijas skolotājas Jūlijas Orliņas un latviešu valodas un literatūras skolotājas Jūlijas Vaikules vadībā piedalījās Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas izsludinātajā skolēnu radošo darbu konkursā “Ja es būtu ķīmiķis”. Konkursā piedalījās 47 radošie darbi no dažādām Latvijas pilsētām. Darbi tika vērtēti pēc šādiem kritērijiem – darba apjoms, sasaiste ar ķīmijas zinātni, radoša izdoma un, protams, balsošana internetā.—–
Skolā ir tradīcija – vecāko klašu skolēni jau septīto gadu pēc kārtas rāda teatralizēto uzvedumu “Pelnrušķīte un ķīmiķi” pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Uzvedums ir interesants ar to, ka mazuļiem ir iespēja pašiem piedalīties – palīdzēt Pelnrušķītei veikt dažādus darbus. 9.a klases skolēnu komanda rūpīgi izlasīja konkursa nolikumu un uzreiz nolēma piedalīties; skolēni paši izstrādāja scenāriju, sadalīja lomas, izvēlējās režisoru un operatoru, bet skolotājiem bija atvēlēta palīgu loma.
No iesniegtajiem 47 darbiem interneta un žūrijas balsojuma kopvērtējumā tika noteikts 1.vietas ieguvējs – Daugavpils 17.vidusskolas 9.a klase, kuras dalībnieki saņēma ekskursijas braucienu uz AHAA zinātnes centru Tartu, Igaunijā.
Daugavpils 17.vidusskolas skolotājus ļoti iepriecināja tas, ka skolā mācās talantīgi, radoši bērni, kuri paši piedāvā skolotājiem piedalīties konkursos. Esam ļoti priecīgi, ka izdevās uzvarēt un iegūt 1.vietu republikas konkursā!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 17.vidusskolas
direktora vietniece
N.Zīberga