Nauma diena

15.12.2015.

Jau kļuvis par tradīciju decembra vidū Daugavpils 16.vidusskolā rīkot tikšanās svētkus „В школе Наума-грамотника”. Tieši šajā laikā senajā Krievijā sākās mācību gads. Š.g. 10.decembrī 6.klašu skolēni no 8 pilsētas skolām (Centra vidusskolas, Krievu vidusskolas-liceja, 11.un Saskaņas pamatskolas, 3.,10.,13.,17.vidusskolas) apmeklēja radošo darbnīcu un risināja dažādus krievu valodas uzdevumus.—–
Darbnīcas laikā bija jābūt cītīgam skolēnam, lai no burtiem saliktu vārdus, pacietīgam grāmatas pārrakstītājam, lai izzīmētu skaistu, putnam, cilvēkam vai ziedam līdzīgu sākumburtu. Uz brīdi bija jākļūst par tulkotāju, lai senslāvu valodas vārdi pārtaptu krievu valodas vārdos. Pat matemātikas zināšanas bija nepieciešamas – agrāk burts bija arī cipars. Un noslēgumā bija jāizskaidro to sakāmvārdu un frazeoloģismu nozīme, kuri glabā slāvu ābeces elementus. Visi uzdevumi tika veiksmīgi izpildīti.
Paldies Daugavpils 16.vidusskolas skolotājām Žannai Ugarenko, Valentīnai Lipkovičai, Tatjanai Soldatjonokai, Allai Požarskai un Svetlanai Zarjanovai par pasākuma organizēšanu un vadīšanu!

Darbnīcas rezultāti NaumaDiena2015.pdf

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
Krievu valodas skolotāju MA vadītāja,
izglītības metodiķe
Marija Žilinska
t.65432102