Daugavpils 3. vidusskolas skolēnu radošo darbu izstāde “Speaking art”

02.03.2016.

Š.g. 4.martā plkst.16.00 Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) lasītavā tiks atklāta Daugavpils 3.vidusskolas skolēnu radošo darbu izstāde “Speaking art” (“Runājošā māksla”). Izstāde tiek organizēta starptautiskā projekta “Speaking art” ietvaros.—–
Projektu īsteno Daugavpils 3.vidusskolu skolēni kopā ar vizuālās mākslas skolotāju Daigu Vasiļjevu un angļu valodas skolotāju Alinu Jeremenko, ar ASV vēstniecības kultūras un izglītības biroja programmu “Izcilība un sasniegumi mācīšanā” (TEA), sadarbībā ar biedrību IREX. Tas ir praktisks mācību kurss, kas dos skolēniem iespēju veikt un attīstīt savas prasmes mākslas un valodu darbnīcās. Kā novērojusi angļu valodas skolotāja Alina Jeremenko savā pieredzē, pasniedzot amerikāņu skolā, ir veiksmīgi izmantotas metodes, kuras dod iespēju bērniem praktiski pielietot savas zināšanas un iemaņas, bieži dalīties ar savām domām un cerībām ar sabiedrību. ASV vēstniecības kultūras un izglītības biroja programmā “Izcilība un sasniegumi mācīšanā” (TEA), kuras ietvaros Daugavpils 3.vidusskolas skolotāja Alina Jeremenko atklāja daudzus praktiskus veidus, kurus izmanto mācību procesā, lai skolēni varētu gūt daudz labumu no tā. To pašu ideju bija lemts izmantot Daugavpils 3.vidusskolā, tāpēc tika izveidots projekts “Speaking Art”. Projekts piedāvā uzlabot skolēnu pētnieciskās iemaņas, mākslinieciskās prasmes, prezentācijas/publiskās runas iemaņas. Šī projekta ietvaros skolēni pētīja tēmu „Anti-bulling Day” (“Prethuligānisma diena”), apsprieda to, uzsvēra vairākus aktuālus jautājumus, ilustrēja tos ar dažādām metodēm un sagatavoja savu šīs tēmas redzējumu pilsētas iedzīvotājiem.
Izstādē “Speaking art” apskatāmie darbi tapa radošajā nodarbībā. Vispirms tika apspriesta pati tēma „Anti-bulling Day” – apspriesta huligānisma problēma sabiedrībā un skolā, aplūkotas tās dažādās izpausmes (izsmiešana, pazemošana, fiziska vardarbība), cēloņi un sekas. Pēc tam bērni zīmēja, pārrunāja gūtās atziņas un priekšstatus, kā arī veidoja “Laimes putnus”, kas nesīs tikai labo šajā pasaulē, kur ne viss vienmēr notiek pozitīvi, bet skolēni vēlas, lai laimes apkārt mums būtu vairāk. Tādējādi skolēnu unikālās idejas tika attēlotas mūsdienīgā un neparastā formā.
Projektā piedalās gan atsevišķi 3.vidusskolas skolēni, gan veselas klases.
Projektu atbalsta ASV vēstniecības kultūras un izglītības biroja programma „Izcilība un sasniegumi mācīšanā” (TEA) un biedrība IREX.
Izstāde LCB Periodikas lasītavā būs apskatāma no 2016.gada 3.marta līdz 31.martam.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 3.vidusskolas
vizuālās mākslas skolotāja
Daiga Vasiļjeva
un
metodiķe
Alina Jeremenko