Vācu kultūras pavasaris Daugavpilī

29.03.2016.

No š.g. 4.aprīļa līdz 25.aprīlim mūsu pilsētā notiks pasākumu cikls “Vācu kultūras pavasaris”. Tā mērķis ir rosināt sabiedrības interesi par vācu valodu un vācvalodīgajām zemēm. Virkne daudzveidīgu pasākumu, tostarp koncerti un konkursi, izstādes, lasījumi un filmu demonstrējumi sniegs mūsu pilsētas iedzīvotājiem plašu ieskatu vācu kultūrā. Tā kā 2016.gadā tiek atzīmēta Šveices rakstnieka Maksa Friša 25.atceres gadadiena, daži no pasākumiem būs veltīti viņa piemiņai.—–
“Vācu kultūras pavasari” organizē Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes svešvalodu katedra sadarbībā ar Vācijas vēstniecību Rīgā, Gētes institūtu Rīgā, Daugavpils pilsētas domi un daudzām citām organizācijām. Arī Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde, vācu valodas skolotāju MA un vairākas mūsu pilsētas skolas aktīvi piedalās pasākumu cikla organizēšanā.
Lai rosinātu interesi par vācu valodas apguvi, kultūras pasākumu cikla ietvaros tiek piedāvātas aktivitātes gan pirmsskolas vecuma bērniem, gan skolēniem. Pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi un 1.-5.klašu skolēni pašlaik jau piedalās radošo darbu konkursā “Mana vācu valodas ĀBECE”, 6.-9.klašu skolēnu komandas 7.aprīlī tiksies konkursā “Ceļojums pa vācvalodīgajām zemēm”, bet vidusskolēni un studenti pārbaudīs savas valodas prasmes un izjūtu literāra teksta tulkošanas konkursā. Īpašu pasākumu skolēniem gatavo Daugavpils 12.vidusskola. 21.aprīlī šajā skolā notiks dziesmu festivāls svešvalodās ”Manas dvēseles dziesma.”
Bērnu un jauniešu piedalīšanās “Vācu kultūras pavasara” aktivitātēs nav iedomājama bez vācu valodas skolotāju ieinteresētības un motivācijas sava priekšmeta popularizēšanā, tāpēc īpašs prieks par skolotājiem piedāvātajām iespējām. 15.aprīlī tiks organizēts metodisks seminārs vācu valodas skolotājiem par jaunākajiem mācību līdzekļiem priekšmeta mācīšanai, bet konkursa “Latgales reģiona vācu valodas skolotājs 2016” uzvarētājs kā balvu saņems iespēju piedalīties tālākizglītības kursos Vācijas pilsētā Lībekā.
“Vācu kultūras pavasaris” Daugavpilī sākas 4.aprīlī, tas ir aizraujošs, daudzveidīgs kultūras pasākumu cikls visiem mūsu pilsētas iedzīvotājiem.


Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
vācu valodas skolotāju MA vadītāja
Maija Baklāne